Sestavine:
1 x perutničke
4-5 x krompir
1 x čebula ali 3 mlade čebule
3 x korenček
Rumeno-zelena marinada za perutničke:
1 x olivno olje + sol + črn poper + kurkuma + gorčica + nacho sir (Tina v Leclerku je super, ker je malo pekoč)
Perutničke premažemo in pustimo vsaj kakšno uro v hladilniku. Medtem narežemo krompirček in zelenjavo ter v ostanek marinade dodamo še olivno olje in zdrobimo eno Maggi ali Knorr kocko za omako goveje pečenke.
Vse skupaj z perutničkami premešamo in damo v pečico pečt na cca. 180-220 stopinj izmenično. Pečemo cca. 1 uro. Odvisno od pečice in od količine,..
Preverjajte krompir in perutničke, da ne bo izsušeno ali premalo pečeno. V primeru, da je kaj pečeno prej, umaknite iz pekača, pokrijte in pecite samo še krompir ali perutničke,..
Lahko tudi zalijete z kakšnim belim vinom ali pa kar z toplo vodo. Na koncu pa lahko pečico nastavite na 250 stopinj, da se vse po vrhu le še lepo zapeče.
Pa njami tek**