-
- ZA LOSOS POTREBUJEMO:
1-2 x steak-kos lososa (zamrznjen ali svež)
1 x fish & soya omaka
1 x strok česna
1 x olivno oljeLosos je riba, ki ima zelo specifičen okus, zato je ni potrebno preveč začinit. Sol in poper je dovolj. Ker pa moremo včasih malo ekspirementirat pa lahko probate tudi ta recept. Zamrznjen ali svež losos umijemo pod tekočo vodo in ga damo v posodo z mešanico ribje in sojine omake (lahko samo soya ali terijaki,..) in stisnjenega ali sekljanega česna. Posodo postavimo v hladilnik za nekaj ur, nato ga le na hitro popečemo na žar ponvi z kapljico olivnega olja.
PRILOGA:
Špinačo in pire naredimo po mojem receptu:https://www.srecna.siindex.php/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/55-srecni-recepti/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/98-pasirana-spinaca-in-zelenjavni-pire
V primeru, da nimamo časa pa lahko kupimo že pasirano zamrznjeno kremno špinačo, ki jo le počasi odtajamo v ponvi z malo mleka in masla. Pire krompir naj bo enostaven in ga pri serviranju prelijemo z mešanico terijaki ali ribjo in sojino omako.
Pa dober tek**
- ZA LOSOS POTREBUJEMO:
DUBAJSKE SLADICE s Kotanyi
Enostavne dubajske sladice s Kotanyi