KUSKUS & PERUTNIČKE na izi

Perutničke:

1. mariniramo jih v mešanici gorčica (lahko s semeni ali brez), kajenski poper, rdeča paprika, sol, malo belega vina

2. Popečemo na malo vročega olja, da so lepo zapečene, dodamo narezano mlado čebulo, pokrijemo posodo in jih še pečemo zelo počasi na najmanjšem ognju, da bodo perutničke prepečene do kosti.

kuskus perutničke KUSKUS z zelenjavo:

Zelenjavo lahko narežete svežo ali pa kupite kar zamrznjeno zelenjavo za peko v ponvi Hofer, ki je že tudi malo začinjena. Popečemo jo na olivnem olju ter primešamo kuskus (cca.200ml za 3 osebe, če je kot priloga), vse skupaj na hitro popražimo in zalijemo z vodo, ki ji dodamo kocko ali žlico vegete ali zalijemo kar z jušno osnovo (1:3 oz. kot piše na embalaži). Pokrijemo in pustimo cca. 5 min, nato premešamo in še malo podušimo-popražimo vse skupaj. P.s. kuskusu lahko primešamo tudi že v naprej kuhano kvinojo, ki daje jedi še dodatno “zdravo noto” 😉

kuskus zelenjava perutničke 2

Postrežemo z pomočjo modelčka in okoli naložimo še perutničke. Pa dober tek želim!

Moj dragi to zmore, pa vi?

Komentarji

comments

Comments are closed.