KRANJSKA KLOBASA PO DUNAJSKO

“Kranjsko” oz. prekajeno klobaso lahko dobimo na Božičnem Dunaju pripravljeno malo drugače.
Meni je namreč ta kombinacija božanska, zato jo delim z vami. Postrežete jo lahko kot predjed ali kot prigrizek v teh hladnih dneh. Zraven pa obvezno skuhajte vino s pomarančami.
Klobaso najprej pokuhamo: damo jih v mrzlo vodo in počasi se kuha do vretja. Takoj jo damo iz vode in za nekaj minut v pečico, da se malo zapeče. Lahko pa obarjeno Kranjsko klobaso samo malo popečemo na olju ali maslu. Na koncu jo narežemo in potresemo rumen curry v prahu (Kotanyi je manj pekoč od Maestro).

 

Dunajska verzija jedi:

kranjska po dunajsko wien1

Priložimo ketcup in svež kruh s česnom (lahko spečete že pripravljene hladne bagete iz hladilnika ali zmrzovalnika v različnih trgovinah.
Pa dober tek***

Komentarji

comments

Comments are closed.