SESTAVINE:
Svinjski ali telečji kotleti
Mlada ali sladka čebula
Češnjev paradižnik
Zelena paprika
Gorčica s semeni
Kocka za omako (knorr ali maggi za pečenko)
sol, poper
belo vino
voda
PRIPRAVA:
Solimo in popramo ter remažemo kotlete z gorčico s semeni. Lahko jih mariniramo v hladilniku cca. 1 uro ali pa tudi ne. Na malo olivnega olja jih popečemo iz obeh stran, da dobijo lepo barvo, nato dodamo čebulo in papriko. Popečemo vse skupaj in nato dodamo še češnjev paradižnik. Vse skupaj pečemo le nekaj minutk, da zelenjava ostane cela in hrustljava in jo nato vzamemeo iz ponve. K kotletom dodamo mešanico tople vode, kocke ali dve za omako in malo belega vina ter pustimo, da se lepo zgosti in poveže s kotleti.
Postrežemo tako, da dodamo na kotlete z omakco popečeno zelenjavo. Zraven paše kakšen krompirček, tokrat smo naredili Duchess krompirček v pečici. Recept zanj: http://www.chow.com/recipes/30506-duchess-potatoes lahko pa naredite kar malo trši pire krompir in ga izstisnemo na pekač prekrit z peki papirjem ter premažemo s čopičem z olivnim oljem ter pečemo nekaj minut na 200-250 stopinj v pečici, da se lepo zapečejo.
PA DOBER TEK*