KONJSKA TALJATA NA IZI

Sharing is caring!

 Sestavine:

1x konjska taljata s sezamom mesnice Krušič

1x konjska taljata s paradižnikom mesnice Krušič

1 x njoki za pečenje (Leclerk)

1 x mlada čebula in por

TALJATA KONJ

Priprava:

Meso – rezance oz. taljato popečemo v ponvi (lahko dodamo malo olivnega olja) cca. 5-10 min odvisno od ponve in količine mesa. Ko je meso že skoraj pečeno, dodamo še narezan por, mlado čebulo in njoke ter vse skupaj premešamo in popečemo še cca. 4 minute – do lepe zapečenosti. Vmes pokrivajte ponev, da se meso ne izsuši.

TALJATA KONJ 1

Po želji lahko dodamo malo kisle smetane, parmezana in dodatnih začimb, ampak ni potrebe. To je zelo okusna jed, ki je hitro pripravljena in jo priporočam tudi vsem nosečkam, kajti potrebujemo dobro kri in pri tem nam pomaga konjsko meso, ki vsebuje več železa. Priprava jedi je tako enostavna, da jo zmore pripravit tudi moj možek, pa vi?

DOBER TEK*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.