KAJUNSKI PIŠČANEC S ČEBULO

Sestavine:

1 x olivno olje
1 x čebula
1 x sol
1 x POPER
1/2 x piščanca
1 x Cajunske začimbe
1 x belo vino, jušna osnova

Kruhova priloga :

1 x ostanki kruha + zelenjava (zelena, čebula, korenček, koromač) + pražena čebula + mleko + začimbe + jajce – vse skupaj premešamo oz. premesimo in damo v pekač zraven piščanca.

IMG 2232

Navodila za pripravo piščanca:

Piščanca najprej malo prerežemo, da lahko tudi belo meso dobi okus in sočnost. Pod kožo mu damo maslo in ga nasolimo in popramo.
Nato mu vmasiramo-vtremo še cajunske začimbe (v Sloveniji se dobijo v večjih Merkatorjih, Leclerku)

IMG 2236

… ga prekrijemo s čebulo in prelijemo z olivnim oljem. Pustimo ga v hladilniku, da se marinira vsaj kakšno uro.

IMG 2246

Pečemo cca. 2 uri na 180-220 stopinj celzija (odvisno od velikosti piščanca in od pečice). Vmes obrnemo piščanca in ga zalijemo z belim vinom in jušno osnovo.
Piščanca po kajunsko postrežemo z kruhovo filo z zelenjavo, ki jo pečemo poleg piščanca. Po navadi kruhovo prilogo damo v pečico malo kasneje ali pa jo prej odstranimo iz pekača in pečemo do konca le še piščanca.

IMG 2279

Pa dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.