JETRCA NA PIREJU IN REPI

Sharing is caring!

  • POTREBUJEMO:
    • 4 kos lovorjev list
    • 1 ščepec poper
    • 2 kos cebuli
    • 400 g jeter ali drobovine
    • 1/2 kg kisle repe
    • 10 kos krompirjev
    • 1 jedilna žlica moke za podmet repe
    • 1 ščepec sol
    • 1 ocvirki za zabelo

    repajetra

     PRIPRAVA:

    Najprej olupljen in na majhne koščke narezan krompir damo kuhati v slano vodo.

    Medtem v drugem loncu zalijemo repo z vodo in jo kuhamo do aldente nekoliko dlje kot zelje cca 10′-15 min. Repe ne solimo! Naredimo še podmet za repo: V lonček vlijemo 1dcl mlačne vode in dodamo žlico moke, ki jo z vilico premešamo tako, da je brez grudic in zmes vlijemo v že kuhano repo. (zato, da se moka ne kuha in tako manj redi).

    Medtem je krompir že skuhan. Pretlačimo ga z električnim mešalnikom. Za (bolj zdravo) spremembo v pire ni potrebno dodati mleka ali margarine pa je kljub temu izvrstnega okusa.

    Za jetrca v že ogreto ponvo damo mast ali olje, nato dodamo čebulo. Ko se čebula svetlo zarumeni dodamo jetra, jih premesamo ter obvezno za odličen okus dodamo nekaj listov lovorja. Ko so jetra pečena jih popramo ter takoj postrezemo. Tik pred postrežbo oz. zadnjih 20sekund pečenja jih šele solimo! (Ker če jih solimo prej postanejo trda.) Postreženim jetrcam lahko dodamo po okusu še zabelo iz ocvirkov.

    Pa dober tek*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.