Moj možek je spet kuhal po mojem nasvetu 🙂 Tokrat je bil v nabavi v Hoferju.
Iz zamrzovalne skrinje je vzel piščančje zrezke za hitro pripravo in mediteranski krompirček. Potrebujete še papriko oz. vam ljubo zelenjavo (lahko tudi zamrznjeno za pripravo v ponvi Hofer), mlado čebulo, sol, poper in kislo smetano.
Priprava je zelo hitra, enostavna in vse naredite le v eni ponvi, v roku 10 minut!
V ponev z malo oljčnega olja damo kar zamrznjene zrezke in krompir. Počasi pečemo, da se odzmrznejo in malo zapečejo (cca. 5 min). Narežemo mlado čebulo in jo dodamo v ponev in vse skupaj malo popečemo. Nato dodamo še svežo ali zamrznjeno ostalo zelenjavo in skupaj pečemo dokler ni zlato obarvan krompirček in meso. Potresemo z malo (kajenskega popra ali chilija, če ste brez otrok), sol, poper, ingver v prahu, dodamo lahko še kakšen list sveže bazilike, premešamo in dodamo še nekaj žlic kisle smetane, ki poveže jed med seboj in doda kremnost. Takoj postrežemo! Serviramo lahko z malo kisle smetane in zeleno solato.
Možu je uspelo, torej bo tudi vam! Pa dober tek*