SESTAVINE:
Puranji zrezki
pest pražene čebule
kajenski poper, curry rumen, sol
smetana za kuhanje (gosta- predlagam Hoferjevo)
parmezan
sir za gratiniranje (ribana mozzarela ali riban mix za pizzo,..)
bučka
mlada čebula
sveža bazilika
PRIPRAVA:
Potolčete zrezke jih solite in poprate ter popečete po obeh straneh na olivnem olju. Dodamo pest pražene čebule in zalijemo s smetano ter dodamo parmezan in rumen curry v prahu (jaz dodam tudi malo sveže mletega od Kotanyi iz mlinčka, ki vsebuje še limonsko travo, ki doda piko na i). Premešamo, da se jed poveže inprelijemo v pekač oz. posodo, ki lahko gre v pečico. Da jed osvežimo z poletno zelenjavo, v drugi ponvi popečemo mlado čebulo in bučke ter jih enakomerno razporedimo po pekaču z zrezki v omaki, dodamo še nekaj listov bazilike ter po vsej površini naribamo parmezan in sir za gratiniranje! V pečici gratiniramo jed tako dolgo, da se sir stopi (lahko ga pustite še malo dlje, da se zapeče).
*Ta jed je super tudi za pogrevanje. Lahko jo pripravite v naprej in jo 20 minut preden jo boste postregli hladno položite v pečico in jo segrevate ter gratinirate ob enem. V pečici jo imejte tako dolgo, da bo dovolj topla tudi v notranjosti, kar je pa odvisno od količine jedi.
*Zraven smo postregli kar kuhane svaljke, lahko pa tudi kuhane, cvrte ali pečene njoke.
Moj dragi zmore pripravo te jedi, pa vi? DOBER TEK*