GOVEJI GOLAŽ PO MOJE

Sestavine:

1 x strok česna
2 x korenček
3 x kos bela čebula
1 x kos šarlotka
1 x 1 kg govedina (bočnik ali pa ugodnejša Hofer različica – meso v kosih za golaž)
1-3 x kos kocka za golaž (AUSTRIA) ali malo Fant za golaž
1 x paradižnikov koncentrat
1 x rdeče vino
1 x sol, poper

Navodila za pripravo:

Ogromno čebule, korenček, ki doda sladkost ter strok stisnjenega česna popražimo na olivnem olju.

IMG 5424

P.s. če damo 1kg govedine, dodamo skoraj 1kg čebule-zelenjave,.. Dodamo na majhne kose narezano govedino, začimbe, lovorjev list, sol, poper, kajenski poper (lahko dodamo tudi čili, pekočo papriko, začimbe po okusu,..).
Nato lahko dodamo tudi kocko za golaž (nekateri uporabijo tudi fant), jaz pa včasih dodam raje žlico paradižnikove mezge – koncentrata in nato zalijem z dobrim rdečim vinom ter vodo.

IMG 5428

Počasi kuhamo cca. 2-3 ure. Kuhajte tako dolgo, da bo govedina mehka in čebula razpade (če čebulo še vedno vidimo, lahko poberemo meso iz posode in omako spasiramo). Gostiti ne potrebujemo, kajti zalivamo le po potrebi z vinom in vodo ter odvečno vodo pustimo povreti, da izhlapi.
Če želimo bolj kremast golaž, lahko tudi kdaj za spremembo, na koncu dodamo malo smetane za kuhanje, ki naredi piko na i.
Za prilogo predlagam kruhove cmoke, njoke ali polento. Za otroke pa bo vedno najboljši pire krompir.

IMG 5429

Pa dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.