GOVEJA PEČENKA S ŠPARGLJI

Pri goveji pečenki je najpomembnejše to, da jo vsaj en dan prej damo v “marinado” oz. paco kot mi to rečemo. Zato kar veselo po kosu mesa polijemo olivno olje, meso popramo z mešanico različnih sveže mletih poprov, čili, jaz rada dodam kakšna sveža zelišča (rožmarin , timijan,..) ter korenje, čebulo, zeleno, šparglji,…Pokrijemo posodo in hranimo v hladilniku.

 

govedina v pečici s šparglji

 

Pečico segrejemo na 200 stopinj in solimo govedino ter jo z zelenjavo vred zavijemo v folijo in položimo na krompirček z zelenjavo (čebula, korenje in 2 kocki za govejo pečenko+olivno olje), ki ga namestimo direkt na naoljen pekač.. Vse skupaj pečemo cca. 2uri – odvisno od velikosti pečenke in pečice. Ko je meso mehko, folijo odpremo, zalijemo z vinom, dodamo lahko tudi malo jušne osnove, da se iz zelenjave in sokov govedine naredi naravna dobra omakca in ostane govedina sočna in mehka. Zraven položimo še nekaj špargljev, da se le popečejo in jih na koncu aranžiramo zraven jedi na krožniku. Pustimo da se goveja povrhnjica malo popeče in jed je končana. Jaz rada pustim pečenko pokrito s folijo še vsaj 10 minut, da se “uleže” enakomerno ohlaja in nato jo lahko lepše in lažje narežemo in tudi postrežemo.

 

Pa dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.