Sestavine:
1 x kos rdeča čebula
3 x kos bela čebula
1 x narezana govedina iz juhe cca. 500g
Priloga: restan-pražen krompir
5 x krompir, čebula od mesa
Navodila za pripravo:
Večkrat ne vemo kaj bi z govedino iz goveje juhice. Ena ideja je govedina v solati, ki jo opisujem v drugem receptu ali jo postrežemo kuhano z prilogo ali z kakšno omako ali pa lahko:
* narežete govedino na kose kot zrezke ali kose (odvisno od kosa govedine) jo poprate, dodamo tudi narezano korenje iz juhe
* narežete-sesekljate čebulo (rdeča in bela), strok stisnjenega česna in popražite na olivnem olju, da postekleni. Nato dodate govedino k čebuli in jo dušite da se navzame vonja, okusa in da je popečena na obeh straneh.
Vmes zalivate z govejo juho, da ostane malo naravne omake. Na koncu dodamo še korenček, da se malo popeče.
P.s. če bi radi več omake lahko dodamo kocko za govejo pečenko in zalijemo z vodo, namesto z juho, da ne bo preslano! Govedino zložimo iz posode polijemo z omako.
V ponvi pustimo polovico ali več že popražene čebule, kateri dodamo že v naprej kuhan krompir (kuhamo neolupljenega, kuhanega olupimo in ga narežemo na majhne koščke) dodamo vegeto ali sol ter dušimo-pražimo še krompir.
Spet zalivamo z govejo juho in po potrebi dodamo malo olivnega olja ter pražimo, dokler ni krompir “kremast” in na koncu tudi lepo zapečen.
Enkratno domače kosilo: iz goveje juhe in čebule do glavne jedi z prilogo. Zraven lahko postrežemo še zeleno solato z jabolčnim ali vinskim kisom ter bučnim oljem po štajersko.
Pa dober tek*
Za uporabo naše spletne strani potrebujete piškotke. Preverite katere piškotke želite onemogočiti, nekateri so za normalno delovanje spletne strani obvezni in jih ni mogoče onemogočiti. Za več informacij preverite naše splošne pogoje.