Sestavine:

1 x kos rdeča čebula
3 x kos bela čebula
1 x narezana govedina iz juhe cca. 500g
Priloga: restan-pražen krompir
5 x krompir, čebula od mesa

Navodila za pripravo:
Večkrat ne vemo kaj bi z govedino iz goveje juhice. Ena ideja je govedina v solati, ki jo opisujem v drugem receptu ali jo postrežemo kuhano z prilogo ali z kakšno omako ali pa lahko:
* narežete govedino na kose kot zrezke ali kose (odvisno od kosa govedine) jo poprate, dodamo tudi narezano korenje iz juhe
* narežete-sesekljate čebulo (rdeča in bela), strok stisnjenega česna in popražite na olivnem olju, da postekleni. Nato dodate govedino k čebuli in jo dušite da se navzame vonja, okusa in da je popečena na obeh straneh.
Vmes zalivate z govejo juho, da ostane malo naravne omake. Na koncu dodamo še korenček, da se malo popeče.
P.s. če bi radi več omake lahko dodamo kocko za govejo pečenko in zalijemo z vodo, namesto z juho, da ne bo preslano! Govedino zložimo iz posode polijemo z omako.

IMG 6482

V ponvi pustimo polovico ali več že popražene čebule, kateri dodamo že v naprej kuhan krompir (kuhamo neolupljenega, kuhanega olupimo in ga narežemo na majhne koščke) dodamo vegeto ali sol ter dušimo-pražimo še krompir.
Spet zalivamo z govejo juho in po potrebi dodamo malo olivnega olja ter pražimo, dokler ni krompir “kremast” in na koncu tudi lepo zapečen.

krompir

Enkratno domače kosilo: iz goveje juhe in čebule do glavne jedi z prilogo. Zraven lahko postrežemo še zeleno solato z jabolčnim ali vinskim kisom ter bučnim oljem po štajersko.

IMG 0106

Pa dober tek*

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki