Sestavine:
1 x maslo
1 x mleko
1 x peteršilj
8 x kos žemlje ali star kruh
1 x Vegeta
1 x jajce
1 x sol in poper
3 x kg telečja prsa
Navodila za pripravo:
Najpomembnejše je, da je teletina sveža in da je pravi del mesa: telečja prsa, ki so zraven reber. Mesar vam naj izlušči rebra in naredi žepek za polnjenje.
Vegeta, sol in poper so edine sestavine, ki jih pomažemo po teletini. Znotraj žepka pa ni potrebe, kajti je že fila dovolj začinjena.
Fila: narezane žemlje namočimo v mleku in dodamo sesekljan peteršilj, praženo čebula na maslu, jajce, poper in sol ter začimbe po okusu ali po babicino vegeta smiley
Ko napolnimo žepek dobro zapremo odprtine z jeklenimi – ostrimi in močnimi iglami. Po vrhu teletine porazdelimo 3-4 čajne žlice masla, ki bo v pečici stekel po celoti. Med pečenjem zalijemo z malo vode v pekač, po teletini pazalivamo le z omako iz pekača, ki ga je spustila jed.
Pečemo na 180 stopinj na začetku in nato na 200 stopinj celzija, da se zapeče. Vse skupaj cca. 2-3 ure (odvisno od pečice). Damo iz pečice, povijemo z folijo in pustimo, da se malo postopno uleži in ohladi, da lahko lepše razrežemo.
To je praznična jed v naši družini. Enostavne sestavine, ampak definitivno ena najboljših mesnih jedi na Svetu
Pa dober tek*