FENSI TRIS na izi

  •  Pirina rižota s curryem in kozicami

   Popražimo nasesekljano šarlotko in strok česna, na male koščke narezano bučko, dodamo pirin riž, popražimo vse skupaj in zalijemo (merilo 1:3 oz. po navodilih za riž) z mešanico ribje ali zelenjavne jušne osnove ali voda z jušno kocko + kokosovo mleko ali smetana + malo belega vina. Dodamo sol, kajenski poper in začimbo za rumen curry. Kozice kupimo kar zmrznjene marinirane z curryem v Hoferju in jih na hitro popražimo na olivnem ali kokosovem olju. Ko je rižota že kuhana aldente, ji dodamo še popečene kozice in pustimo na majhnem ognju še nekaj minutk, da se jed poveže z okusi. Postrežemo tako, da potresemo s kokosovo moko.

    

   Tagliatele s tartufi in tartufato

   Testenine skuhamo v slani vodi aldente. Odcedimo in prelijemo s tartufinim oljem ter premešamo. V ponvi na kokosovem olju hitro popražimo malo šarlotke in strok česna ter dodamo tartufato in primešamo testenine. Postrežemo s sveže naribanimi tartufi.

    

   Repki velikih kozic ali škampov ocvrti s kokosom

   Kozice začinimo: sol, kajenski poper in kurkuma, nato jih “spaniramo” v tampura moki (zmes se naredi brez jajc, samo z vodo), ki ji dodamo malo začimbe masala, sol, kruhove grobo mlete drobtine, grobo mlete mandlje ali lahko koruzne kosmiče in malo kokosove moke. Jaz jih dam na palčko za ražnjiče, lahko pa tudi brez. Ocvremo jih v vročem olju (lahko friteza, ampak jaz raje delam na olivnem olju, tako da dobro pokrijem dno ponve in jih nato obračam). Postrežemo s curryevo pomako (ali jo kupite ali pa pripravite iz majoneze, kisle smetane, jogurta in ji dodate začimbo Kotanyi rumen curry).

Komentarji

comments

Comments are closed.