DUNAJSKI COTOLETTE

Sharing is caring!

Ker se Italjani in Avstrijci prerekajo od koga je Dunajski šnicl, vam jaz izdam srečen recept za to “pohano” jed, ki je nekje vmes med dunajcom in cotolette 😉

Sestavine:

1 x zrezki ali medaljoni (svinjsko, piščančje, telečje, puranje)
1 x drobtine fino mlete
1 x drobtine grobo mlete z zelišči in parmezanom (kruh posušite in ga na grobo zmeljete, dodate, parmezan, zelišča – bazilika, origano)
1 x jajce
1 x smetana za kuhanje
1 x sol, poper
1 x moka ( tampura je super, ker je jed tako še bolj hrustljava, lahko pa je tudi navadna )

Priprava:

IMG 4490

Meso solimo in popramo, nato ga pokrijemo s prozorno folijo in ga malo potolčemo, da bo mehkejše. Nato ga pomočimo:
1. v moko (če je tempura jo malo zmočimo z vodo, k navadni lahko dodamo riban parmezan),
2. nato v jajce, ki smo mu dodali malo smetane za kuhanje in sol,
3. na koncu pa še v pripravljeno mešanico fino mletih drobtin in grobo mletih drobtin z zelišči in parmezanom.
V ponev damo toliko olja, da pokrijemo dno – za 1 prst in ga segrejemo, da bo vroče.
Zrezke popečemo na vsaki strani do željene barve. Če imamo debele zrezke pa pustimo malo dlje.
P.s. lahko pa pečemo zrezke tudi v fritezi (cvremo) ali pa v pečici brez olja na peki papirju – to pride v poštev za tiste, ki imate kakšne diete ali probleme s črevesjem, žolčom,..
Če ste alergični na jajca pa uporabite le moko tampura, ki ji primešate drobtine z zelišči, parmezan in dodate vodo, tako bodo zrezki prav tako hrustljavi in okusni!

IMG 6106

Pečene zrezke položimo na papir, da se olje vpije vanj. Ne pokrivamo, ker se drugače zrezki zmočijo in niso več hrustljavi.
Priloga je lahko kakšna sveža solata kot na sliki: Zelena hrustljava solata, paradižnik, italjanska sveža zelišča, avokado, medena melona, limona, kis, sol, olivno česnovo olje ali pa pražen krompirček ali riž. Več: SREČNI RECEPTI 
Nekateri imajo zraven tudi pomfri, ampak ga ne priporočam, kajti ena cvrta jed je že dovolj v enem obroku!

IMG 4503

Pa dober tek!

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.