DIVJI LOSOS PO TOSKANSKO

    • Sestavine:

      1 x bazilika
      1 x česen
      1 x olivno olje
      1 x čebula
      1 x paprika
      1 x peteršilj
      1 x sol
      1 x belo vino
      1 x kajenski poper
      1 x poper
      1 x file divjega lososa (npr.Keta)
      1 x gorčična semena in gorčica
      1 x krompirček za pečenje
      Navodila za pripravo:
      Vse zgoraj naštete začimbe in zelenjavo nasesekljamo in vse skupaj zdrobimo v možnarju ter zmešamo v marinado z olivnim oljem.
      Premažemo lososa in ga pustimo v paci-marinadi v hladilniku vsaj nekaj ur (predlagam čez noč).
      Narežemo krompirček in ga prej malo pokuhamo ali pa kupimo primernega za hitro pečenje, začinimo z mediteranskimi -Toskanskimi začimbami in ga porazdelimo po pekaču.
      Prelijemo z olivnim oljem in nanj položimo file lososa, ga prekrijemo s folijo in mu dodamo nekaj koščkov kokosovega masla (kot na sliki).
      Pečemo cca. 20 minut na 200 stopinj, nakar umaknemo folijo in pečemo še cca. 20 minut ali več – odvisno od pečice in velikosti ter svežine filetov. Zalivamo z vinom.

      Postrežemo s krompirčkom, solato ali popečeno zelenjavo s šparglji. Pa dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.