-
- Sestavine:
1 x bazilika
1 x česen
1 x olivno olje
1 x čebula
1 x paprika
1 x peteršilj
1 x sol
1 x belo vino
1 x kajenski poper
1 x poper
1 x file divjega lososa (npr.Keta)
1 x gorčična semena in gorčica
1 x krompirček za pečenje
Navodila za pripravo:
Vse zgoraj naštete začimbe in zelenjavo nasesekljamo in vse skupaj zdrobimo v možnarju ter zmešamo v marinado z olivnim oljem.
Premažemo lososa in ga pustimo v paci-marinadi v hladilniku vsaj nekaj ur (predlagam čez noč).
Narežemo krompirček in ga prej malo pokuhamo ali pa kupimo primernega za hitro pečenje, začinimo z mediteranskimi -Toskanskimi začimbami in ga porazdelimo po pekaču.
Prelijemo z olivnim oljem in nanj položimo file lososa, ga prekrijemo s folijo in mu dodamo nekaj koščkov kokosovega masla (kot na sliki).
Pečemo cca. 20 minut na 200 stopinj, nakar umaknemo folijo in pečemo še cca. 20 minut ali več – odvisno od pečice in velikosti ter svežine filetov. Zalivamo z vinom.Postrežemo s krompirčkom, solato ali popečeno zelenjavo s šparglji. Pa dober tek*
- Sestavine:
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu