SESTAVINE:
- 4-6 piščančja bedra
- bučke
- 1 manjša čebula
- ingver
- sol, poper
- kajenski poper
- 1-2 dcl belo vino ali peniina
- kuskus in kvinoja ali amaranth (50-70g na osebo kot priloga)
PRIPRAVA:
Skuhamo kuskus in kvinojo ali amaranth po navodilih na embalaži. Bedrce začinimo po okusu in jih popečemo, nato dodamo na drobno nasesekljano čebuloin podušimo ter dodamo še bučke, ingver v prahu ali svež riban in začinimo po okusu. Popečemo oz. podušimo vse skupaj, da bo meso prepečeno do kosti in čebula se pričela spreminjat v omakco ter zaljemo z vinom ali penino. Pustimo da alkohol izhlapi in nato bučke v omakci pomešamo v kuskus z kvinojo ter postrežemo.
p.s. če ste bolnik abdomna priporočam, da ne pečete, ampak meso in zelenjavo le dušite v lastnem soku. Idealen obrok tudi za vse, ki “hujšate” ali ste na kakšni “dieti”.
Zdrav in okusen tek želim***