BEDRCE Z BUČKAMI

 SESTAVINE:

  • 4-6 piščančja bedra
  • bučke
  • 1 manjša čebula
  • ingver
  • sol, poper
  • kajenski poper
  • 1-2 dcl belo vino ali peniina
  • kuskus in kvinoja ali amaranth (50-70g na osebo kot priloga)

bedrce bučke

PRIPRAVA:

 Skuhamo kuskus in kvinojo ali amaranth po navodilih na embalaži. Bedrce začinimo po okusu in jih popečemo, nato dodamo na drobno nasesekljano čebuloin podušimo ter dodamo še bučke, ingver v prahu ali svež riban in začinimo po okusu. Popečemo oz. podušimo vse skupaj, da bo meso prepečeno do kosti in čebula se pričela spreminjat v omakco ter zaljemo z vinom ali penino. Pustimo da alkohol izhlapi in nato bučke v omakci pomešamo v kuskus z kvinojo ter postrežemo.

kuskus bedrce bučke

p.s. če ste bolnik abdomna priporočam, da ne pečete, ampak meso in zelenjavo le dušite v lastnem soku. Idealen obrok tudi za vse, ki “hujšate” ali ste na kakšni “dieti”.

Zdrav in okusen tek želim***

Komentarji

comments

Comments are closed.