BEDRCA S KROMPIRJEM IN ZELENJAVO NA IZI

Sharing is caring!

To je najbolj enostavna priprava okusne jedi v pečici, ki jo zmorw vsak – še najbolj neizkušena gospodinja in tudi moj mož 🙂

POTREBUJETE:

Piščančja bedra (1 celo ali 2 zgornji ali spodnji na osebo)

Krompir (predlagam mladega – 1-2 na osebo)

Korenje ( 1 na osebo)

Šparglji ali stročji fižol ali stročji grah,…

Čebula (1 rdeča + 1 bela – narežemo na velike kolobarje – obroče)

Lahko dodamo tudi sezonsko zelenjavo (npr. poleti paprika, bučke in paradižnik)

Kisla smetana in malo belega vina (mešanica smetana + manj kot deci vina)

piščanec krompirček pečica

PRIPRAVA:

Bedra in krompir lahko potrosimo, začinimo -solimo, popramo, dodamo kajenski poper, česen v prahu, ingver in malo rdeče paprike ali pa kar kakšno mešanico za peko piščanca ali pa za žar od Kotanyi (zelo dobra izbira). V pečico naložimo: Krompir in zelenjavo (vse razen paradižnika ali špargljev oz. mehke zelenjave, ki jo dodamo na koncu, samo za 5 minutk) ter bedra. Prelijemo z majhno količinoolivnega olja, le toliko, da se ne prime hrana na pekač. Pečemo na 200 stopinj cca. 1-2 uri odvisno od pečice, količine,… Tik preden je pečeno dodamo še vredu premešano mešanico belega vina in kisle jogurtove smetano (Merkatorjeva je super in poceni), ki ji dodamo še žlico začimb za piščanca ali vegete ali pa kocko za omako (maggi, Knor,…).

Pa dober tek**

Še nekaj receptov iz pečice:

Vegi verzija te jedi: http://srecna.si/index.php/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/55-srecni-recepti/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/97-krompir-z-zelenjavo-iz-pecice

Enostaven recept za vsakogar je priprava teh puranjih krač iz pečice:http://srecna.si/index.php/glavne-jedi/mesne-jedi/54-srecni-recepti/glavne-jedi/mesne-jedi/9-socne-puranje-krace-v-pecici

Kajunski piščanec s filo: http://srecna.si/index.php/glavne-jedi/mesne-jedi/54-srecni-recepti/glavne-jedi/mesne-jedi/21-kajunski-piscanec-s-cebulo

Filan piščanec: http://srecna.si/index.php/glavne-jedi/mesne-jedi/54-srecni-recepti/glavne-jedi/mesne-jedi/7-filan

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.