TINKARA FORTUNA KUHA IN NE KRITIZIRA

Tinkara Fortuna ex. Zorec, bivša Bepop junakinja, se je pred kratkim preimenovala v Srečno Tinkaro. Kaj nam je zaupala glede njenega srečnega življenja, si lahko preberete v spodnjem intervjuju.

Kaj zate pomeni sreča?

Sreča ima zame kar nekaj podalinej. Predvsem pa mi predstavlja nekakšen notranji mir, zdravje in zadovoljstvo s seboj in življenjem, ki ga živim.

Kako si si predstavljala materinstvo preden si zanosila in kako je zdaj?

Mamica sem postala pri 25. letih in že kar nekaj let prej sem hrepenela po materinstvu. Od nekdaj sem imela rada otroke. Ker pa sem tudi velika karieristka, ki ponavadi počnem več stvari naenkrat, je bil prihod prvega otroka seveda nekakšen lepi šok oz. je res kar pravijo, da ti življenje obrne na glavo. Kar naenkrat je tukaj še nekdo, za katerega si 100% odgovoren, za katerega živiš, dihaš in ga postavljaš na prvo mesto, celo pred seboj.  Od rojstva prve do rojstva druge hčerke je minilo sedem let in sedem mesecev in med tem časom se je tudi v mojem življenju marsikaj spremenilo, predvsem sem mnenja, da sem v tem obdobju končno našla sebe, dojela in spoznala kaj v življenju hočem, pa tudi spoznala svojega moža. Sedaj se šele zavedam, da je moralo v preteklosti biti tudi nekaj “padcev”, se pobrati in sedaj uživati.

Si imela lepo, zdravo nosečnost? 

Prva nosečnost je potekala dokaj normalno, če izuzamem nekaj začetne slabosti. Pri zadnji nosečnosti sem imela rahle krvavitve, tudi močne slabosti, predvsem pa me je skozi celotno nosečnost spremljala skrb, saj sem se pred tem soočila tudi s spontanim splavom, ki je na moji duši in srčku pustil veliko praznino.

A si srečna v svojem poklicu? 

Že od svojega 19. leta delam pri Mobitelu (sedaj Telekom Slovenije). 12 let sem delala v Mobitelovem centru, na dve izmeni, delala sem s strankami, kar mi je bilo v veliko veselje- delo z ljudmi. Pred dvemi leti sem začela z delom na poslovnem trgu Telekoma Slovenije, kjer delam z velikimi poslovnimi strankami.  Trenutno sem na porodniškem dopustu. Junija 2014 se vračam v službo. Čaka me še dokončanje magistrske naloge, ki sem jo zadnje dve leti dala na stranski tir in jo imam na “vesti”. 🙂 Si pa v prihodnje želim delati še na kakšnem drugem področju, npr. Marketing, multimedia….. Na enem od področij prodaje…bomo videli, kam me ponese karierna pot.

Kakšna gospodinja si ? Opravljaš vsa hišna opravila sama ali imaš pomoč ? 

Trenutno je v mojem življenju zelo pestro. Septembra smo se preselili v novo hiško na Polzeli, ki pa še ni čisto dokončana. Kljub temu, da sem na porodniškem dopustu, včasih ne vem, kje se me drži glava. Vsako jutro starejšo hči vozim v šolo, okoli 13h grem ponjo, ponoči slabo spim, ker mlajša hči želi “svojo” zizo tudi na eno ali dve uri, perem, čistim,….vse delam. Imamo dobrih 200 m2, kar ni malo. Imam srečo, da tudi mož pomaga. Likam pa ne , to je zame never ending story opravilo. J Veliko stvari še imamo v škatlah in včasih je to zame pravi kaos. Mi pa včasih prav ne ostane časa za pospravljanje, ker je mož veliko odsoten od doma in na koncu dneva samo padem v posteljo….potem sem pa tečna. 🙂

Uživaš v kuhi, peki in kaj najraje pripravljaš ?

Zelo rada. To mi predstavlja del sprostitve. Starejša hči Taja mi že tudi rada pomaga pri peki in kuhanju. Glede na pester urnik in nedokončano hišo, se trenutno ne morem pohvaliti,da zelo veliko časa preživim s pripravljanjem specialitet, skuham pa kaj “na hitro”, kakšne testenine, enolončnice, ….. Ko bom imela celotno kuhinjo in dokončno opremljeno hišo, mi bo lažje.

Za koga kuhaš ali pečeš najraje ?

Seveda za družino, najbližje in prijatelje.

  Tvoja naj jed, ki jo pripraviš sama ?

Kakšen polnjen piščanec, Ali pa kakšni zrezki v omaki in kruhova rulada,…. Skuham marsikaj, če je le čas. Ampak to ponavadi ob vikendih, čez teden nimam časa za kakšne goveje juhe itd…

    Ker je naša stran namenjena tudi kritikam v gospodinjstvu, kulinariki ali tudi v kakšni drugi “ženski” temi, bi te prosila tudi za tvojo. 

Uf, ne ubadam se toliko s tem, predvsem pa nisem tip ženske, ki bi v stvareh iskala negativne stvari. Sem mnenja, da je v vseh stvareh, tudi ljudeh, potrebno videti pozitivne lastnosti.

  Kakšne so tvoje prehranjevalne navade ? So se ti-vam v družini kaj spremenile v zadnjih letih?

Pa recimo, da povprečne. Med tednom na hitro pojemo zajtrk, potem pa akcija skozi cel dan. Taja je v šoli tudi kosilo, zato med tednom tudi ne kuham veliko. Sva pa z možem pred kratkim namesto belega sladkorja začela kupovati kokosov sladkor, bele testenine zamenjala s polnozrnatimi in moj ljubi beli kruh zamenjala z ajdovim. To ne pomeni, da smo se temu odpovedali, samo kopujemo ne več tega. Načeloma pa jemo res čisto vse, z možem nisva izbirčna, niti nisva zahtevna gosta na obiskih ali v restavracijah.

  Kaj ti pomeni “zdrava” prehrana in kakšna je sploh zate zdrava hrana?

Predvsem veliko zelenjave, sadja, pa čimmanj sladkorja. To meni pomeni zdrava prehrana, ampak držim se pa ne tega.

  Kje najraje ješ ?  Doma.

  Je kakšna restavracija prav posebna zate in zakaj? Niti ne.

   Kje v Sloveniji so zate najboljše restavracije in kaj tam najraje naročiš ?

Zelo malo hodim v restavracije, če pa že, ponavadi naročim testenine.

tinkara 3

  A si velika zapravljivka za prehrano? Kje največ zapraviš v trgovini, da potem sama skuhaš ali v restavracijah?

Ja in ne. Kupujem osnovne stvari.

  Kje kupuješ živila? Bio-eko?

Povsod. Lidl, Hofer, Spar, Tuš, včasih Mercator,…kdaj pa kdaj pa kupim tudi mlečne izdelke pri Kmetiji Četina v Šempetru v S.D. Zaenkrat še ne posvečam veliko pozornosti temu bio-eko. Veliko zelenjave in sadja mi dasta mama in tašča, imava pa z možem željo, da bi za hišo imela mali vrtiček, z zelišči, mogoče malo paradižnika, česen, čebula, itd…

  Imaš rada presenečenja? Kdo te je v življenju “najbolj” presenetil in zakaj?

Ja, zelo rada imam presenečenja, predvsem pa malenkosti. Z leti začneš ceniti drobne stvari in pozornosti, da se nekdo potrudi in spomni nate, ne pa materialno vrednosti daril. Ja, nazadnje sem doživela lepo presenečenje letos za valentinovo, ko me je Peter zaročil. V tortico je skril prstan in ko sem jo odvila, me je prstan zelo ganil. Potem je dal še rožico Taji in skupaj smo potem proslavili zaroko.

  A rada presenečaš in koga si nazadnje?

Ja, rada. Največkrat moža in otroke.

  Fotografije puščaš na disku, računalniku oz. v elektronski obliki ali jih razviješ in narediš album “oldfashion way”, foto knjigo, scrapbook ?

Ja, imam jih na disku. Vedno rečem, da bi jih rada imela v albumih, a mi vedno zmanjka časa. Enostavno imam preveč drugega dela.

  Kakšen je tvoj popoln dan v sedanjosti in kateri dan-dogodek je tvoj najlepši spomin iz preteklosti ?

Popoln dan? Hmm. Popolni dan bi bil, da smo vsi štirje doma in se ukvarjamo samo z igranjem, druženjem, z lepimi stvarmi, s sprehodi,… Brez hišnih opravil, brez telefonov, kuhanja, sesanja,…brez jutranje budlike, brez nočnega zbujanja.  Brez vsakdanjih skrbi, brez položnic in seveda že dokončano hišo. J Takšnih dni v sedanjosti trenutno sicer ni, ampak je neprestano nek živ-žav, ki pa ima tudi svoj čar.

tinkara2tinkara 1

V spominu pa imam veliko lepih trenutkov, predvem so to zaroka, poroka, rojstvo obeh hčera, druženje s prijatelji, družino, itd…. Lepo življenje imam, pa čeprav sem včasih do konca izžeta, izmučena in neprespana.

HVALA TINKARA ZA SODELOVANJE IN ŽELIMO TI VSO SREČO ŠE NAPREJ ***

Komentarji

comments

Comments are closed.