RECIKLAŽA DOMAČEGA PRIDELKA

Spet sem zdaj nekaj dni porabila za “reciklažo” domačega pridelka, ki ga shranim za mrzle dni, nekaj pa seveda kar takoooj popapcamo 😉

Lani sem napisala postopke kaj in kako sem “zreciklirala” pridelek … cel teden pred rokom za cr, sem namreč kuhala in pekla ter dirigirala možeku, ko nisem več sama zmogla,… 😉 http://goo.gl/i62oDN 

marmeladejam

Letos pa sem naredila še nekaj vmes med marmelado in džemom iz hrušk z meto in iz domačih res njamiiiii sliv ter breskev.

omakcezima

Včeraj pa sem skuhala še en orng velik bolonjeze iz zadnjih paradižnikov, paprike in mlete govedine, ki je bil za kosilo z baveti in ostalo ga je še za 1 velikoooo SREČNO LAZANJO 🙂

strudlrozice

Ni pa manjkal tudi štrudl iz vsega preostalega sadja (jaboljke, hruške, breskve,…v Maxiju na Svežfestu sem enako naredila tudi iz grozdja brez pešk in bil je res odličen zavitek) z dodatkom mešanice vanilijeve skute, kisle smetane, sladkor, jajce in rikota. Na podoben način pa sem naredila iz listnatega testa tudi res njami in lepe breskove rožice. Nekaj idej za vaše “ostanke” pridelka.

Želim vam srečen teden in svež tek*** Tamara

Komentarji

comments

Comments are closed.