MasterChef #slovo6 #Maja

Draga naša Maja, vse lepo se lahko tudi konča, kajne? Zato te danes sprašujem še kot “novinarka” in prijateljica ob enem, kako si se pa ti spopadala z vsem kar ti je prinesel MasterChef ? 😉

1. Kako si se imela v Masterchefu? 

V Masterchefu sem večino časa neverjetno uživala. Celotna izkušnja je bila nekaj novega in eksotičnega, najpomembnejši del tega pa so bili sotekmovalci, saj bi bila izkušnja mnogo slabša, če je ne bi delila s tako čudovitimi ljudmi.

2. A si res toliko jokala kot je prikazano na TV ekranih in zakaj?

Zakaj jokam? Večinoma sem točila solze iz frustracij in jeze sama nad sabo. Na živce si grem, kadar me izdajo živci in zato ne pokažem tistega kar zmorem. Potem pa si grem na živce še ker jokam. Ah.

Drugače pa niti ne vem koliko solz je bilo prikazanih, saj oddaj ne spremljam, ker mi je kar težko gledati v kakšni meri je režija izkoristila vsak moj trenutek šibkosti. #smeh ;)))

 3. A si želela ven ali bi še ostala? 

Seveda sem si želela ostati v Masterchef kuhinji. Vsak dan, ki smo ga preživeli na tekmovanju je bil tako poln novih izzivov in učenja, da smo si vsi želeli ostati čim dlje. Po drugi strani pa sem imela občutek, da sem se zaradi vseh pritiskov malo iztrošila in sem se izzivov lotevala z manj strasti in navdiha kot na začetku. Zato bi mi bilo res težko, če bi domov namesto mene odšel kdo drug.

4. Kaj in za koga najraje kuhaš “doma”?
Doma absolutno najraje kuham za fanta. Brez njega bi najbrž že shirala, ker se mi samo zase nikdar ne ljubi kuhati in potem živim od toasta, piškotov in zraka. Če pa se na večerjo povabi še kak prijatelj pa toliko bolje! Zadnje čase najraje kuham azijsko hrano, predvsem curryje in vse možne različice tajskih juh.
5. A si res boljša v slaščicah kot v slanih jedeh ali si v Mc spoznala kaj novega? 

Mislim, da imam pri slanih jedeh več možnosti za eksperimentiranje z okusi in teksturami, sladice pa vzamejo več časa in jih pripravljam za večje skupine ljudi, tako da se moram držati bolj klasičnih receptov. Tako da ne vem ali sem boljša v eni ali drugi stvari, saj sem tako pri slanih kot sladkih jedeh uspela ustvariti tako izjemne stvaritve, kot tudi strašne neuspehe. Sem pa pri sladicah zagotovo bolj samozavestna saj imam z njihovo pripravo več izkušenj. Ker jih tako rada jem.
V Masterchefu pa sem absolutno spoznala mnogo novih reči, nove uporabe že poznanih sestavin, nove sestavine, okuse, kombinacije in tehnike.

6. Kaj pa surove ribe in suši?
Z ribami nimam veliko izkušenj, saj si jih bolj redko privoščim. Sušija pred Masterchefom še nisem pripravljala, sem ga pa z veseljem jedla.. In sem kljub slabemu rezultatu neizmerno vesela, da sem prestavila še ta mejnik. Prva stvar, ki sem jo naredila po odhodu iz Masterchefa je bil nakup vse potrebne opreme za domač suši.

7. A si že naredila doma kakšen popravni izpit za suši?
Ja! Takoj po odhodu sem poklicala suši mojstra Alena in skupaj sva pripravila pravo suši pojedino, ki jo je poskusila in odobrila tudi Tamara 🙂

majamc

Tako je in hvala za povabilo na tako dober suši 😉 Tudi tvoj tatarc iz lososa mi je bil res top! 😉

8. Kakšne pa imaš kulinarične želje in cilje v bodoče ? 

Uuh, želja je veliko, vendar se v tem trenutku bolj fokusiram na zaključek študija in diplomo. Najprej bi si res želela sodelovanja s sotekmovalci in prakse v slaščičarnah in restavracijah. Potem pa..postati zvezda slovenske street food revolucije, odpreti slaščičarno, kuhinjo, restavracijo in butično prodajalnico. Zakaj pa ne 🙂

Bravo Maja, tako je treba! Pozitivno naprej in definitivno ti želim, da se ti uresničijo vse te želje! SREČNO <3 *** Tamara

Moj suši za vse okuse, tudi mesna različica : FORTUNA SUŠI

Komentarji

comments

Comments are closed.