MasterChef #slovo12 #Miha

Mihyyyyy kako se počutiš zdaj, ko si nazaj v realnem življenju? ;)) Če priznam mi tole glede tvojega izpada sploh ni bilo všeč 🙁 Kot veš, si bil že od začetka moj favorit, zato sem bila skoraj sigurna, da ti finale ne ugre, ampak sem se “zmočila” pri napovedi, kot se po navadi zmotim tudi pri vseh “miss” tekmovanjih ;))) 

1. Kakšne so pa bile tvoje napovedi? Si si zaslužil odhod domov? Kje se ti je zataknilo? A si imel občutek, da lahko greš domov tudi sam ali si pričakoval finale oz. celo zmago?

V samem tekmovanju si nisem nikoli upal napovedati kdo lahko pride v finale. Sem si pa zelo želel, da bi bil to Sašo. Zagotovo si nisem zaslužil odhoda domov, ker sem ogromno pokazal in dokazal da sem odličen kuhar. Jaz mislim, da se mi ni zataknilo nikjer, je pa splet okoliščin pripeljal do tega. Zelo sem si želel priti do finala in se pomeriti z Sašotom, ker je izvrsten kuhar in v čast bi mi bilo pomeriti se z njim. Na zmago pa nisem nikoli pomislil in sem se boril iz izziva v izziv.

2. Kakšen je občutek spet doma, kuhaš spet za svoje drage? Pogrešaš sodniške kritike? Tebi naj tvoj krožnik na MC-ju?

Zagotovo je biti spet lepo doma in uzivati v svoji kuhinji. Moram priznati, da sem jo kar malo pogrešal, kajti v njej sem lahko popolnoma sproščen in brez pritiskov in časovnih omejitev. Žal mi trenutno čas ne dopušča veliko kuhati za moje najdražje upam pa da jih bom lahko čim prej razvajal z noro kombinacijo okusov, ki jih znam pripraviti. Kritike sodnikov ne pogrešam. Lahko bi pa dobili malo več konstruktivnih kritik, ki bi jih z veseljem sprejel. Najbolj ponosen sem na moj krožnik s polži in jastogom.

3. Kaj si odnesel od MasterChefa? Ali imaš zdaj več ponudb za delo ali večjo promocijo, večjo plačo? 😉

Od Masterchefa sem zagotovo odnesel veliko. Bila je velika nepozabna izkušnja v kateri sem zrastel na osebni rasti in na kulinaričnem področju. Ni mi žal, da sem se prijavil. Ponudbe za delo kar prihajajo in kar nekaj je mikavnih. Poskušal bom sprejeti čim več ponudb, se še malo izobraziti potem pa moja lastna restavracija. To je moja življenjska želja. Mislim da je promocija trenutno ključnega pomena za mojo prepoznavnost poleg mojega talenta in splača se izkoristiti to priložnost. Pri plači se pa počasi premika navzgor. Hihihi 😉

4. Kaj si želiš in kakšni so tvoji cilji v svetu kulinarike?

V svetu kulinarike ni meja. Želim se še veliko naučiti še posebej v kuhinjah sveta katere mi niso tako poznane. Želim nadgrajevati svoje znanje in kuhanje. Dokler bom imel voljo in željo do kuhanja bom srečen in mislim da ta ljubezen ne bo nikoli umrla.

5. Vem da si zelo priden in kreativen v katering podjetju in restavraciji Glažuta. A imaš rad kar delaš zdaj ali si želiš še kakšne druge kulinarične izzive?

V restavraciji Glažuta sem bil vodja restavracije. Ko sem prišel me je direktor Gašper Kahne nadgradil z kreativnim vodjo. To je čudovita funkcija kjer lahko ekspirimentiram in probavam še tako odštekane okuse in kombinacije. Uživam v tem. Hrepenim pa zagotovo še po večjih izzivih, ki pa jih tukaj ne bom mogel izživeti.

6. A nam izdaš kakšen tvoj tebi ljubi skrivni recept-idejo za kuhanje Mihijevega Master krožnika za srečne bralce?

Jaz skoraj nikoli ne kuham po receptih. Doma v kuhinji vedno improviziram z sestavinami, ki so mi na voljo. Mislim, da je to glavni ključ do sreče in želje po kuhanju. Naj srečni bralci poizkusijo moj recept za kuhanje in videli bodo, da bo z sproščeno improvizacijo veliko lažje.

mihafoodmc

7. A si srečen v svetu kuharije ali te srce vleče še kam drugam?

Kuhanje je moj redni spremljevalec v mojem življenju. Ne znam si predstavljati, da bi mi to lahko kdo vzel. Se pa v prostem času ukvarjat tudi z kreiranjem oblačil, seveda kolikor mi čas dopušča. Kuhanje je 1. ljubezen v mojem življenju.

zurmihymc

Hvalallala ti Mihy za odgovore, za prijateljstvo in upam, da nas poti še kdaj pripeljejo skupaj in to ne le zaradi TUTTIFRUTTI CIRKUS ŽURA, ampak tudi v svetu kulinarike 🙂 

Srečno še naprej  ti želim *** Tamara

#RECEPTIMIHA #MIHA #OKUSNOJE #MASTERCHEF #BLOGBYME

Komentarji

comments

Comments are closed.