MasterChef / Bootcamp

Sharing is caring!

Torej kot ste že verjetno videli na TV, sem na avdiciji z dvema DA od Luka Jezerška in Karima Merdjadi ter z enim NE od Alme Rekić, prejela predpasnik in s tem vstop v bootcamp. #juhejjj

Spet se oglašam iz tekmovanja za MasterChef Slovenija , tokrat iz bootcampa, kjer smo zbrani sami ljubiteljski kuharji, ki obožujemo dobro hrano 🙂 Zato je to resnično težek izziv za vse, kajti tukaj je pa pomembno zraven tega da rad kuhaš, da kuhaš ne le dobro kot doma, ampak še je pomembno kako izgleda krožnik in seveda, da kuhaš pred kamerami, za sodnike, pod pritiskom omejenega časa in sestavin,.. Zato verjamite, da sem potrebovala kar nekaj #jogavdihov #happyjoga #anjahvala , da sem se umirila in pričela kuhat. Iz piščanca oz. bedrc sem želela narediti nekaj drugačnega kot počnem doma, zato sem spodnjemu delu bedra olupila kost in porezala kite ter ga marinirala v začimbah, olju, maslu in svežih zeliščih. Nato sem ga pomočila v moko (namesto tempure) in ga spekla iz vseh strani in upala, da ne bo premalo ali preveč pečeno, kajti tukaj imam na razpolago le eno bedro, doma jih pa delamo več hkrati in enega lahko prerežeš in pogledaš ali je ali ni pečeno,.. 😉 Iz tekočine od mesa sem naredila masleno-vinsko omakco, ki sem ji dodala nasesekljan pecelj peteršilja. Nato sem popekla trakove radiča, hrustljave mini koščke-prah iz pršuta in na kocke narezano barvno papriko. Vse je sevada začinjeno s soljo, poprom in dodanimi svežimi zelišči. Iz pečenega, malo podušenega jabolka sem naredila pire na katerega sem postavila bedro pokoncu, da je krožnik izgledal pisano in “moderno” 😉

P.s. te slikce spodaj pa so za piščančja bedrca, ki jih iz podobnih sestavin jaz pripravim doma 😉

Bedra v penini , bedra v paprikašu , bedra v zelenjavnih omakcah, bedra v pečici , pecetin ,…

bedrcapodomace

Ampak tole za masterchef ni dovolj dobro, zato sem probala nekaj drugačnega in jaaaaa hvala bogu uspelo mi je, všeč jim je bilo 🙂 Sodnik Luka je rekel, da sem naredila lepo presenečenje in da grenkoba radiča, slanost pršuta in sladkost jabolka izredno pašejo s hrustljavo bedrco 🙂 Inspiracijo za podobno jed sem prinesla iz Sejšelov in končno sem jo uspela tudi naredit 🙂 Zato sem bila že po prvem izzivu #bootcamp izbrana, da se uvrstim med prvih 16, ki gremo direktno v Masterchef kuhinjo 🙂 Občutek je bil fantastičen 🙂

Spodaj pa je slikca nas 16-ih Masterchefovskih kuharjev, s katerimi se imamo resnično enkratno in smo kljub tekmovanju postali že pravi prijatelji 🙂

mc16

Zdaj pa akcija se “učit” ter kuhat Masterchefovsko hrano še naprej 😉 Ne spreglejte naših prigod v kuhinji v sredo in četrtek na #Poptv #MasterChefSlo ob 20h 🙂

Nekaj naših aktualnih izjav, predstavitev, slikc #MasterChefSlo v medijih : #OKUSNOJE , #ŽURNAL24 ,#SLOVENSKENOVICE , #MASTERCHEFSLO , #GOVORISE

Hvala vsem za vse FB lajke, podporo, lepe besede in maile #brezvastudimeneni ! 🙂 

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.