MasterChef / 4. izziv #mysterybox2

V tej oddaji smo imeli kar 2 izziva. Bilo je zelooo naporno, kajti preden sem šla na snemanje sem doma bruhala s hčero vred, kar je pomenilo neko trebušno virozo in ob enem še vedno nisem okrevala od gripe,… Zato sem si želela le, da ne bi bilo kakšnih rib ali kakšnih močnejših vonjav,.. Glede nato, da nisem imela niti okusa pa sem tudi upala, da bodo tokrat kakšne jedi, ki jih poznam in jih znam pripraviti tudi brez da jih probam,..

Zato Mysterybox z ribo lih ni bil po mojem planu 😉 Čeprav sem potem kar na hitro “rešila” to ribo, tako da sem jo napolnila z zeliščnim maslom, solnim cvetom, limono in rožmarinom ter jo z zelenjavo in krompirjem vred zavila v peki papir in dala pečt v pečico, kot sem jo že miljon krat doma. Ker pa sem si nastavila tajmer na pečici, da jo dovolj hitro odprem in še naknadno le zapečem kožo, se mi je žal pečica vmes izklopila, ampak ker nisem dovolj hitro ugotovila je bilo že prepozno,..

pecicamcbrancin

Zato sem potem pojačala pečico na 250stopinj in upala, da bo dovolj hitro vroča in da se zapeče riba vsaj od zgoraj. Na zelenjavo sem polila še malo vina ter dodala nekaj sesekljanih svežih zelišč, ampak žal meso ribe je bilo prekuhano, koža pa premalo pečena,.. Zato sem lovila zadnje minute in kljub valovom vročine in slabega počutja se nisem dala, vztrajala sem do konca. Na koncu sem celo postregla zelenjavo ter mlado špinačo na katero sem dala “kuhano” ribje meso, ki je bilo kljub temu zelo sočno in okusno, kožo pa sem na hitro popekla v ponvi in jo servirala čez meso 😉 Vem, da to ni ok in da mi jed res ni uspela, ampak sem se kljub temu počutila kot ena mini “zmagovalka”, ker sem uspela izpeljati jed do konca kljub nenehnim problemom 😉 Jed sem poimenovala kar PIJANI BRANCIN, lahko bi rekli, da zaradi tega ker sem štajerka, ampak mišljeno je bilo bolj, ker sem vse skupaj zalila z vinom in ker je brancin res bil na koncu v takem napitem “razpadajočem” stanju, kot da bi bil pijan 😉 Kaj bi pa vi naredili v mojem primeru? Tako pa se lotim priprave rib jaz doma: RECEPTIRIBE

3234dan

Sodniki so izbrali iz vsake tehnike za pripravo rib en krožnik in to so bili od KARMEN, ki je res zlata ženska in tudi dobra kuharica, EVA in MAJA, ki sem ju predstavila že zadnjič v svojem BLOGU.

ribemcbejbe

Med tremi ženskami pa je pristal med top4 krožniki tudi ROBERT oz. on raje sliši na ime ROBI, ki bo kmalu doktor-zdravnik, a kljub temu ima še čas in strast do kuhanja.

robibrancin

***se nadaljuje*** #kreativnitest #Alžirija #Karim #POPTV #MasterChefSLO 

Komentarji

comments

Comments are closed.