MasterChef / 3. izziv #skupinskiizziv

Na prejšnem izzivu sta zmagala MIHY, ki je postal vodja modre skupine in EVA je bila vodja rdeče skupine. Oba sta dobra vodja, ampak zmaga lahko le ena skupina 😉 Miha je imel načrt izbire tekmovalcev v svojo skupino dodelan, kajti izbiral je enako kot bi jaz sama. To mislim glede presoje, kajti je dobro poslušal kaj kdo zna in v čem je kdo dober skozi prejšne izzive in tudi med našimi prijateljskimi pogovori,..

skupinemc1

V svojo skupino pa je poklical tudi mene 🙂 Izziv je bil kuhati za pivovarje in to jedi s pivom.

Edino kar sem vedela glede piva in jedi je, da paše na žar, na gorčico in da mehča meso. Pivo včasih doma uporabim tudi za palačinke in “namesto vina” v omakcah. Zato je bil to velik izziv tudi zame osebno. Glede nato, da smo morali krožnike servirati v zelo kratkem času je bilo delo resnično zastavljeno tako, da mora celotna skupina hitro razmišljati, timsko delati, biti složni in čim bolj umirjeni, da ne stresiramo en drugega,… Zato je tukaj pomemben dober “mediator” oz. v tem primeru naš vodja Mihy, ki je svoje delo resnično vrhunsko opravil!

Glede nato, da smo v skupini porazdelili dela, smo na koncu vsi pomagali pri vsem, da so jedi bile pravočasno pripravljene, da so bile tudi lepe in zelo okusne. Jaz osebno sem se “zaljubila” v naše jedi. Skoraj ničesar ne bi spremenila, kajti okusi so bili resnično njami.

ravioli

Predjed so bili Špinačni ravioli z nadevom iz svetlega piva, na koromačevi kremi, potreseni s hrustljavimi pršutovimi droptinami in s sesekljanim koromačevim zelenjem. Jed smo delali Amir (najboljši za raviole), Tjaša (super kreatorka za nadev) in jaz, ki sem naredila vse dodatke, na koncu pa nam je moral priskočit na pomoč še Alen, da smo imeli na krožnikih resnično lepo in njamsi jed 🙂

mesopivo

Glavna jed je bila Pivska taljata. Jed je bila sestavljena iz govedine marinirane v pivu in z gorčičnimi semeni, ki jo je naštudiral naš vodja Mihy in resnično mu je uspelo! Meso je bilo postreženo na omakci iz gozdnih sadežev, piva in karameliziranih višen, ki jo je v večini delala Zala. Ostalo je delal naš “zabavljač” in dober kuhar Sašo. Kot priloga so šparglji pečeni s pivom in krompirjev zeliščni čips. Ta krompirček (žal ni bil pravi krompir za pečenje,..) je edina stvar v celem meniju, ki bi jo želeli menjati vsi, če bi imeli več časa, ampak žal ura gre hitreje kot si lahko sploh predstavljaš in že rečejo postrežite,.. Rdeča skupina je imela celo nedokončane krožnike zaradi tega omejenega časa,.. 😉

tiramisupivo

Sledica pa je bila Nokturni tiramisu, ki je bil podoben mini tortici ali celo cupcaku,..

Zanj je v večini skrbela Maja, ki jo “poznate” po jokanju na TV, ampak moram vam povedati, da je Maja zelo čustven človek in ker bi rada naredila vse vedno boljše se zaradi tega pač obremenjuje in se na tak način izraža,… 100 ljudi 100 čudi ! Tudi jaz bi se včasih raje kar zjokala, ampak se raje v večini probam zadržat in držim to jezo oz. žalost v sebi,… Ne vem kaj je boljše ali to, da bi me “obtoževali” gledalci da sem jokica ali to, da držiš v sebi in se ne počutiš dobro,.. Hmmmm? 😉 Zraven tega pa se zavedajte, da je to res tekmovanje, ampak ob enem je tudi “show” in v montaži dodajo najbolj “aktualne” stvari, malo pa je včasih potrebno “zdramatizirat” ali “potencirat” kakšno zadevo kajne ? 😉 Zato ne sodite kuharskih sposobnosti z osebnimi izpovedmi ali čustvi,…!

Čokoladen biskvit je naredila Maja, ampak ni bila najbolj zadovoljna z njim, dokler ga niso napojili s pivom in takrat smo bili vsi navdušeni. Iz mascarpona, smetane z belo čokolado in vanilije so naredili kremo in jo potresli z kakavom, ki spominja na tiramisu. Glede nato, da se je dogajalo nekaj čudnega s pripravo čokoladne podloge (različnim kuharjem) smo se odločili dati kar malo stopljene čokolade pod tortico in jo okrasili s sveže strgano čokolado. Zraven smo postregli hrustljavo karamelo s pivom, ki pa prav tako ni bila točno taka kot si bi želeli, ampak ko si v usta dal to njami tortico, ni bilo pomembno več nič drugega 😉  Alen je pomagal Maji pri sladici kot tudi na drugih jedeh. Super nam je bilo vsem delati v timu, ki ga je resnično dobro vodil naš Mihy!

In zmagalci so:

modrizmaga

Ne vem točno a smo imeli malo zapletov zaradi preveč pitja med kuho ali nam je ravno to prineslo zmago….hmmmm…kaj pravite modri? ;))))

pivo

Hvala ekipa modrih in #MasterChefSLO za to izkušnjo, kajti sem ob tem ugotovila, da si želim naslednji “projekt” oz. delo v timu, kajti več glav več ve in rezultat je res fantastičen! 🙂

#POPTV …se nadaljuje…

Komentarji

comments

Comments are closed.