MasterChef / 2. izziv #kreativnitest #mehiska

Sharing is caring!

Ta izziv je izbral Tilen in seveda Mehika gre skupaj s čiliji. Zato smo dobili ogromno različnih čilijev in možnost, da si naberemo še dodatne sestavine v trgovini, kjer imamo le 3minute časa za nabavo 😉 Glede nato, da ne poznaš kje je kaj in da je gužva velika, da je sestavin omejeno in takrat še nimaš dodelanega načrta kaj sploh boš kuhal, je to izrednooo malo časa. Se strinjate kajne? Jaz namreč po navadi hodim po trgovini 1 uro in razmišljam kaj bi jedli in kaj potrebujem,.. 😉 Zato je tale del zanimiv, stresen, zelooo pester ter napet 😉

Vsi, ki berete moj blog morate pa tudi nujno vedeti, da to tekmovanje ni le stresno in napeto ter delovno, ampak se zraven tudi nasmejimo. Tokrat smo se ob snemanju tega izziva tako nasmejali na račun mesnih bombic prijatelja-sotekmovalca Saša, ki je ob enem meni eden izmed glavnih favoritov Masterchef Slovenija. Pravzaprav mi je obljubil, ko se snemanja končajo, da pride skuhat prav to mehiško jed za moje hčere 🙂 Z jedjo je namreč nasmejal celotno ekipo in tudi stroge sodnike :))) Karimove besede so namreč bile nekako tako: te “mesne” bombice ne bi razneslo, pa četudi bi jaz stopil nanjo 😉 V glavnem BRAVO SAŠO!

mesnebombe

Jaz pa sem se tega lotila malo drugače kot bi se domače mehiške jedi. V trgovini sem vzela škampe, ogromno sveže zelenjave in seveda avokado, mango ter rdečo čebulo. Čilije sem najprej seveda probala. Glede nato, da jih ne poznam sem preden sem sploh pričela okušat svojo jed ostala že čist brez okusa, kajti me je vse zelooo peklo ;))) P.s. na koncu sem najbolj pekoče čilije že kar jedla ;)))

Škampe sem pokuhala samo za minutko in jim nato oluščila repke, ki sem jih dala v marinado sesekljanih različnih čilijev, olivnega olja, sol ter soka limete. Nato sem jih tik pred serviranjem le še na hitro popekla. Za prilogo sem naredila na olivnem olju popečeno različno pisano zelenjavo skrbno lepo narezano na trakce in kocke (barvne paprike, rdeča čebula, strok česna, bučke, koruza, sladek grah,..), ki sem jo začinila s soljo, poprom (manjkal mi je kajenski poper, ker ga ni bilo,..) in dodala sesekljano mešanico čilijev iz marinade ter nekaj sveže nasesekljanih zelišč (mislim da sem dodala timijan in koriander). Namesto gvakamola pomake, pa sem naredila pire iz avokada, dušenega manga z dodatkom čilijev iz marinade ter soka limete.

mehiskikrozniktamara

POSTREŽBA: Nad pire sem dodala še karamelizirane obročke rdeče čebule. Pod rakce sem dala popečen stročji grah (ker ni bilo fižola) ter rdečo papriko in paradižnik, vmes pa je bila črta popečene “mehiške” zelenjave. Vse sem prelila z marinado s čiliji in mislim, da je to bil tokrat moj kiks, kajti je bil definitivno za nekatere prepekoč krožnik 😉 Ne glede nato, pa sem bila jaz osebno s svojim krožnikom zadovoljna, ker je bil dober in lep, poln življenja in barv in mene seveda ni več nič peklo ;))) P.s. potem smo se šalili tudi na moj račun, da sem pripravila teren glede pikantnosti za ocenjevanje preostalih tekmovalcev 😉 Jaz namreč doma uporabljam mlinček Kotanyi chili z morsko soljo in mi je top, zdaj pa sem se morala v nekaj minutah navadit svežih čilijev in bila je težkaaa 😉

Zelo pa sem vesela, da sta tokrat izziv zmagala moja prijatelja Eva in Mihy, kajti prav z njima smo “dihali” skupaj že od avdicije,…in se skupaj veselili vseh uspehov,.. 🙂 #EVINMEHISKIKROŽNIK

EVAMIHY

EVA in MIHY ČESTITKE za njami jedi 🙂

Se nadaljuje…. #MasterChefSLO #POPTV 

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.