Moj mož obožuje steake na 101 način. Po navadi kupim goveje meso t-bone steak, biftek-pljučna ali kakšen drug steak, ampak jih dam za kak dan ali več marinirat v hladilnik. Tokrat smo si olajšali zadevo in nabavili že marinirane steake Ave (florentinski zrezek in goveja ledja). Na pogled je lep kos uležanega mariniranega mesa po mediteransko, ampak zanima me, če je tudi okusno tako kot je lepo 🙂
Mož je že natreniral peko na odprtem žaru v kaminu, tako da se steak še malo podimi in s tem ima meni osebno še piko na i pri okusu, ki ga obožujem 😉
Nekaj o Fortuna žaru in pečenju mesa: GOVEDINA ŽAR
Kako marinirati in peči steake na žar ponvi: RAMSTEAK/BIFTEK
Ko smo popekli steake, da so bili lepo zapečeni, znotraj pa še vedno roza-rdeči (angleško – za nas ali + za otroke), smo jih dali počivati in medtem so se na žaru spekla še mini piščančja nabodalca Ave. Ta nabodalca so s papriko in sirom za žar in so prav “kjut” in okusna in zelo primerna za otroke, rojstne dneve, prigrizke,… Naša Tara je bila navdušena, da ima svoja nabodalca 🙂 Vse je bilo zeloooo okusno in seveda cena:kvaliteta je v sorazmerju 1:1, tako da vam lahko priporočam nakup Ave mariniranih steakov. Moj mož ima rad malo bolj pikantno začinjenost, zato sem dodala na en steak malo sušenega jalapeno čilija iz novega mlinčka Kotanyi in tudi mož je bil zadovoljen 🙂
Zraven sem postregla solato iz domačega vrta, omakco srečna (majoneza, kisla smetana, gorčica, sveža zelišč, česen in čebula Kotanyi v prahu) , popečene šparglje iz žara, dobro olivno olje in sveže pečen kruh.
#AVE #TEST #ŽAR #KOTANYI