39-40. ZADNJI POSTNI DAN – MESO

Meso primerno za “postenje oz. vitkanje” je bolj pusto meso, brez odvečnih maščob. Zato se danes dotaknemo priprave pustega mesa, da bomo kljub temu jedli sočen in njami obrok! Priporočam pra purana, piščanca ali tudi govedino, zajca ali konjsko meso.

Ena izmed bolj “zdravih” priprav mesa je kuhanje v vodi iz katere lahko naredimo juhe ali jušne osnove. Tako meso lahko prelijemo kasneje z zelenjavnimi omakcami npr. ŠPINAČA, kateri tokrat ne dodamo smetane ali pa na krožnik dodamo RATATOUILLE zelenjavo. Priprava puste govedine je super tudi dušena na čebuli ali pa jo le na hitro podušimo, ko je že kuhana. GOVEDINA IZ JUHE je super rešitev, lahko ji dodamo še kuhan korenček,… PIŠČANČJA PRSA pa najboljše spečemo v foliji z zelenjavo ali polnjene z ratatouille zelenjavo v pečici, da se “pečejo” v lastnem soku, da ostane še vedno sočno meso in ob enem že dobimo omakco z zelenjavo. Tako pripravljena jed je primerna tudi za ločevalne diete in seveda tudi za bolnike abdomna (črevesje, žolč,..). PIŠČANČJI ali PURANJI POLNJENI ZREZKI z zelenjavo so prav tako super jed, ampak v tem primeru pač ne dodajamo smetane in če smo žolčni ali črevesni bolniki raje zelenjavo podušimo ali soparimo in prav tako meso kasneje pečemo v pečici zavite v folijo, da se meso bolj duši kot peče! Vsem jedem pa lahko seveda dodajamo olivno ali repično olje, ki je zelo pomembno za naše zdravje (omega maščobne kisline). KONJSKA TALJATA je tudi ena primernih mesnih jedi, kajti vsebuje veliko železa, ki je pomembno za dobro kri. Priporočam pa da ob vseh dietah ali boleznih abdomna manj pečemo in bolj dušimo meso in na koncu polijemo meso z dobrimi “zdravimi” nenasičenimi maščobami-olji in zelenjavno prilogo.

pustomeso

Pa dober in zdrav tek vam želim***

Ker je to zadnji dan našega 40 dnevnega posta vam ta vikend podelim lepo darilce napis za steno od SILVECO eko tisk na SREČNA.SI.

liveheavensilveco

Drug teden pa se že posvetimo novim izzivom v kulinariki, lepoti in za vas imam spet nekaj novih prigod, ki smo jih hvala bogu pozitivno rešili glede naših malčic. Isabella bo praznovala že 7 mesecev….jooojjjj kako hitro gre ta čas 😉 <3

Hvala vsem za sodelovanje v skupnem 40 dnevnem postenju oz. vitkanju. Upam, da ste izgubili kaj odvečnih kg ali pa si vsaj očistili organizem, da se zdaj boljše počutite in smo pripravljeni, da se spet malo zapacamo v prihajajočih prazničnih dneh 🙂 Ogromno idej , nasvetov in receptov za Veliko nočno mizo vam izdam v tem tednu. Vabljeni na srečno**

Komentarji

comments

Comments are closed.