Jabolčno cimetova buča
To je pa bila meni najboljša “buča” kadarkoli :))) P.s. buče, bučni cimetovi napitki, cimetove rolice in podobne jesenske bučne jedi niso ravno za moj okus. Zato tokrat ena ideja/recept malce drugače. Mešanica nadeva za cimetove rolice, oreščki, rozine in jabolka v listnatem in krhkem testu v obliki buče. Kaj pravite?



Potrebujete:
- 1 večjo pest (cca. 100g) oreščkov – zmeljete (lahko tudi drobtine , če vam je ljubše,,..)
- 1 žlička cimeta, 1 žlička cejlonskega cimeta KOTANYI
- pol zavoja začimba za jabolčni zavitek Kotanyi
- 100-150g masla
- 100g sladkorja
- 1 žlička burbon vanilije v prahu ali 1 sladkor vanilija burbon KOTANYI
- 1 večja pest rozin namočenih v toplo vodo in rum
- 800g olupljenih jabolk (lahko jih sesekljate na mini koščke kot jaz ali kar naribate
- 1 okroglo krhko testo
- 1 okroglo listnato testo
- kuhinjska špaga za vezanje med peko

Priprava:
- Rozine namočite v malo tople vode z rumom in čez nekaj časa odcedite (tekočino spravite za nadaljevnaje).
- 2. Stopite maslo in dodajte cimet, nato še drobtine/mlete oreščke.
- Posebej zmešajte še sladkor in začimbno mešanico za jabolčni zavitek z malo ruma (jaz dam kar tekočino, kjer sem prej namakala rozine).
- Nato v to dajte nasesekljane jabolke (jaz jih zmiksam skupaj z rozinami na mini koščke) in dodajte še maslo z oreščki in cimetom.
- Nadevate oba testa in zavežete s špago na križ kraž, da izgleda kot buča.
- Pecite na peki papirju na cca. 180-200stopinj celzija okoli 20-30min (odvisno od testa in pečice).
Pa sladek tek vam želimo, Fortunčki
Naročnik : Kotanyi d.o.o.




