DUBAJSKI BUHTELJCI

Uffff, tole je pa tako dobro in enostavno za nardit, da morete probat 😉

Recept:

Zmešate:

  • 2dcl toplega mleka,
  • 3žlice sladkorja,
  • 1vanilijev sladkor Kotanyi in
  • zavitek suhega kvasa.

Nato dodate:

  • 60g stopljenega masla in zmešate.

Nato dodate še:

  • 500g moke (jaz sem imela moko za krofe) in
  • 1 večje jajce.

To dobro pregnetete in nato pustite pol ure pokrito, da vzhaja.
Vmes popražite kadajf na maslu in dodate vanilijevo pasto Kotanyi ter pistacijev namaz. In pripravite čokoladni namaz (sobna temperatura).

Testo razdelite na 8 enakih delov in jih lepo razvaljate (ne pretanko).

Napolnite z velikooooo “dubajskega polnila in zavijete najprej od strani in nato v buhteljčke. Premažete z rumenjakom, ki mu dodate še malo mleka.

Pečete na 200 stopinj celzija cca. 15-20min (odvisno od pečice in željene zapečenosti).

P.s. nam so bili najboljši sveži, še malo topli. Takrat so res norooo dobri. Drug dan smo jih dali za nekaj minut v pečico, da so bili spet malo bolj puhasti. Sicer pa je mogoče bolje, da naredite iz te mase 10-12 manjših buhteljcev in ne bo toliko testa okoli. Sicer je meni ta recept všeč ravno zato, ker je enostaven in lahko dodaš res ogromnooooo polnila 😉

Zdaj pa vam želimo polna usta za pusta hrusta😋

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki