Kotanyi začimbe so tisto kar to jed naredi boljšo ali naj kar rečem vrhunsko 😋 Spodaj je recept in kratek video priprave.
Zato delim danes z vami osnovni recept, vi pa se poigrajte s količino začimb po vašem okusu. Jaz dodam več kot ščep vsega in s soljo tudi ne šparam 😉
Za raco potrebujete:
Začimbe Kotanyi:
– rdeča paprika, vmasirajte skupaj s soljo, da bo raca cela rdeča
– Harisa ali kajenski poper (malce pekoče)
– Česen in čebula v prahu ali v mlinčku
Priprava:
Nadevate raco z manjšim jabolkom in 3 vejice rožmarina ter pecite v pečici (180-200stopinj) na žaru, da se vrti vsaj 30min (spodaj naj bo pekač z malo vode, da se maščoba steka vanjo in se ustvarja omaka) .
Nato dodajte v pekač pod raco z omako >>
Kruhova rolada z drobovino iz race:
Popražite (pol oljcno olje, pol maslo) pol ċebule, dodate na majhne kose narezano drobovino, začinite s sol, poper .
Vse skupaj dodate k narezanemu kruhu + Kotanyi pest pražene čebule+ nasesekljan peteršilj, vse skupaj prepojite z mlekom in malo belega vina ter dodate 2 jajca. Masa naj ne bo premokra in ne presuha, zato predlagam dodajat tekočino postopno, da lahko regulirate.
Krompir z rožmarinom:
V drug del pekača pa dodam krompir začinjen s Kotanyi provansalskimi začimbami v mlinčku, mešanica za krompirček Kotanyi, oljčno olje, koščki masla in svež rožmarin.
Vse skupaj pecite na 200stopinj cca.1uro. Nato lahko še bolj zapeċete na hitro na 220stopinj ali podaljšate peko.
Martinovo rdeče zelje:
Zraven se za martinovo seveda postreže rdeċe zelje. Moje je letos bilo kar osnovnih okusov in je bilo vsem vsec.
Potrebujete:
1/2kg rdečega zelja (lahko tudi malo več)
1 manjso jabolko
1 zlica zrna granatnega jabolka
1 čebulo
Veliko žlico sladkorja
Kotanyi sol, poper, česen, muškatni orešček
Vino rdeče
Jušna osnova (voda+ jušna kocka)
Vinski kis
Priprava:
Posteklenite čebulo, naribajte jabolko, dodajte sladkor in vse skupaj malce karamelizirajte. Dodate res tanko narezano zelje brez žil! Začinite! Nato podušite nekaj minut, zalijete z deci rdečega vina, kuhate 2 minuti, zalijete z jusno osnovo, da se zelje pokrije. Kuhate 10min zalijete z malo vinskega kisa in kuhate se 30min. Nato probate in po okusu dodajte se sol, poper,… Jaz sem kuhala dobro uro, da se je zelje res dobro pokuhalo in omaka zgostila.
Vse skupaj postrezite tako, da je na krožniku vsega malo in nato posujte še z zrni granatnega jabolka in dodajte dišeč svež rožmarin ter seveda deci rujnega🍷
Fortuna Račka za Martinovo 24 /oglas/ Kotanyi začimbe so tisto kar to jed naredi boljšo ali naj kar rečem vrhunsko 😋 Zato delim danes z vami osnovni recept, vi pa se poigrajte s količino začimb po vašem okusu. Jaz dodam več kot ščep vsega in s soljo tudi ne šparam 😉 Za raco potrebujete: Začimbe Kotanyi: – rdeča paprika, vmasirajte skupaj s soljo, da bo raca cela rdeča – Harisa ali kajenski poper (malce pekoče) – Česen in čebula v prahu ali v mlinčku Nadevate raco z manjsim jabolkom in 3 vejice rožmarina ter pecite v pečici (180-200stopinj) na žaru, da se vrti vsaj 30min (spodaj naj bo pekač z malo vode, da se maščoba steka vanjo in se ustvarja omaka) . Nato dodajte v pekač pod raco z omako >> Kruhova rolada z drobovino iz race: Popražite (pol oljcno olje, pol maslo) pol ċebule, dodate na majhne kose narezano drobovino, začinite s sol, poper . Vse skuopaj dodate k narezanemu kruhu + Kotanyi pest pražene čebule+ nasesekljan peteršilj, vse skupaj prepojite z mlekom in malo belega vina ter dodate 2 jajca. Masa naj ne bo premokra in ne presuha, zato predlagam dodajat tekočino postopno, da lahko regulirate. V drug del pekača pa dodam krompir začinjen s Kotanyi provansalskimi začimbami v mlinčku, mešanica za krompirček Kotanyi, oljčno olje, koščki masla in svež rožmarin. Vse skupaj pecite na 200stopinj cca.1uro. Nato lahko še bolj zapeċete na hitro na 220stopinj ali podaljšate peko. Zraven se za martinovo seveda postreže rdeċe zelje. Moje je letos bilo kar osnovnih okusov in je bilo vsem vsec. Potrebujete: 1/2kg rdečega zelja (lahko tudi malo več) 1 manjso jabolko 1 zlica zrna granatnega jabolka 1 čebulo Veliko žlico sladkorja Kotanyi sol, poper, česen, muškatni orešček Vino rdeče Jušna osnova (voda+ jušna kocka) Vinski kis Posteklenite čebulo, naribajte jabolko, dodajte sladkor in vse skupaj malce karamelizirajte. Dodate res tanko narezano zelje brez žil! Začinite! Nato podušite nekaj minut, zalijete z deci rdečega vina, kuhate 2 minuti, zalijete z jusno osnovo, da se zelje pokrije. Kuhate 10min zalijete z malo vinskega kisa in kuhate se 30min. Nato probate in po okusu dodajte se sol, poper,… Jaz sem kuhala dobro uro, da se je zelje res dobro pokuhalo in omaka zgostila. Vse skupaj postrezite tako, da je na krozniku vsega malo in nato posujte še z zrni granatnega jabolka in dodajte dišeč svež rožmarin ter seveda deci rujnega🍷 Pa srečen tek in na zdravje vam želimo Fortunčki Oglas naročnik Kotanyi Slovenija d.o.o. #kotanyi#martinovanje#martinovo#mamiblogerkeslovenija#fortunafamily#homemadefood#mamiblogerke#pastalovers#recipesforyou#duckrecipe#srecnasi#srecnamamiblogerka#recept @DJ Sylvain @Silvo Fortuna @kotanyi_official