Sr(e)čno Valentinovo
Ljubezenski napoj
Sestavine za 2 kozarca:
2dcl penine ali mineralne vode
220g jagod sveže+zamrznjene
1 x sladkor KOTANYI z vanilijo, pomarančo ali limono
50g višenj iz kompota + sok iz kompota
Priprava:
1. jagode umijemo in očistimo ter jih damo v Thermomix – ali blender za smutije (2 jagodi si pustimo za okras kozarca)
2. jagode, višnje s kompotom in po želji sladkor, zmiksamo (thermomix 1 minuto naraščujoče do hitrosti 9)
3. dodamo penino ali kakšno brezalkoholno gazirano pijačo
4. Postrežemo s svežo meto in ledenimi kockami. NA ZDRAVJE!
Čokoladni BROWNIJI z višnjami
Sestavine za 12 modelčkov:
220g neslanega masla ali margarine razrezano na koščke
250 g temne čokolade narezano na koščke (60-70% kakava)
300g sladkorja (sladkorja dodajte manj, če imate kakšno slajšo čokolado z manj kakava)
6 jajc
150g moke
višnje iz kompota
Za serviranje 400g sladke smetane za stepanje + 1ali 2 žlici vanilijevega sladkorja v prahu KOTANYI
Za posip čokoladni mlinček KOTANYI
Priprava:
- Čokolado narežemo/nalomimo (V thermomix damo čokolado in jo sekljamo 5/10sec naraščujoče do hittrosti 7 )
- dodamo maslo/margarino in stopimo (Thermomix 5min /70stopinj celzija/ hitrost 2)
- dodajte vse suhe sestavine in jajca in zmiksamo (Thermomix 1 minuto naraščujoče do hitrosti 5)
- damo v silikonski pekač s srčki ali modele za mafine in v vsakega dodamo 3 ali 4 višnje
- Pečemo cca. 25-30minut na 170-180 stopinj celzija (odvisno od pečice)
- Lahko postrežemo vroče ali ohlajeno
Med peko stepemo smetano z dodanim vanilijevim sladkorjem v prahu. (Med miksanjem v Thermomixu na hitrosti 3, uporabljajte metuljček za stepanje in spremljajte gostoto, da ne bo nastalo maslo. )
Postrezite srčkasto vročo čoko sladico s smetano, potresite s sveže mleto čokolado iz mlinčka Kotanyi in s kozarčkom ljubezenskega napoja <3
Pa sr(e)čno Valentinovo vam želim, Tamara Fortuna iz www.srečna.si
Na instagramu so objavljeni storyji iz peke in pripravljanja napitka pod highlight VALENTINOVO >> SRECNATAMARAFORTUNA