Gratinirani Tortelini z rakci #kotanyi

Jaz imam rada od rakov le škampe in jastoga, kozic/gamberov, raznih potočnih rakov, rakovic ipd. pa ne preveč. Zato, če kupim kakšne meni ne najljubše rakce ali sveže ali zmrznjene jih dam najprej v “marinado”. V večini uporabim kar vse meni najljubše mlinčke od Kotanyi. Z vsakim mlinčkom naredim en zavoj grobo mleto in en zavoj na fino mlete začimbe ter dodam malce oljčnega olja. Premešam in jih na hitro popečem na vročem stopljenem maslu in nato vzamem ven ter postrežem s prilogo ali dam v rižote, na solato, v testenine,… Takšne rakce po navadi obožujejo tudi vsi, ki sicer niso ljubitelji morske hrane,..

Tokrat pa sem naredila jed iz rakcov in tortelinov potopljenih v malseno sirovo omakco. V maslo, ki ostane od pečenja rakcov dodaš le malo sirnega namaza (trikotni topljeni sirčki – najlažje je delati s smetanovimi) in malce gorgonzole (naj bo mehka, super je kakšna sladka-dolce ali pa pikant). Vse skupaj dobro premešate, da se naredi enakomerna gostejša omaka, ki jo prelijete po popečenih rakcih in v naprej kuhanih tortelinih (kuhajte jih le 1 minuto).

Vse skupaj daste v pečico za cca.5min (gril zgoraj), da se tortelini s sirovo omako “zgratinirajo” lepo zapečejo. Step by step priprava te jedi v videu >>

Jaz potem dodam še malce čilija po vrhu in yummmyyyyy.

Edino en opomnik >> Pazite nase, ker ne boste mogli nehat jest, zato raje naredite le 150g tortelinov porcijsko na osebo, ker je vse skupaj zelo nasitno in seveda “mastno” 😉 Ampak saj veste enkrat se živi, tako, da Dober Slasten Tek vam želim , vaša srečna Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.