Astma, alergije in čisti zrak #testiram #čistileczraka #xiaomi

Ko si enkrat astmatik ali alergik paziš na vse razne pršice, živalsko dlako/pršico, prah, cvetni prah, dim/smog,… Včasih pa žal nimaš možnosti dobrega prezračevanja oz. je zunaj včasih slabši zrak (npr. kurjava sosedov, smog, cvetni prah,..) kot doma in zato nujno potrebuješ čistilec zraka. Mi smo jih imeli že mnogo, ampak tisti stari se ne morejo primerjati s tem novim Xiaomi Air Purifier 4, ki nam je vzel “vdih” 😉 Zdaj res vem kaj je, ko rečeš sem se nadihal svežega zraka s polnimi pljuči. V slabi uri je zrak popolnoma čist na cca. 100m2 oz. več. V glavnem priporočam ga lahko vsakomur (če je malo stanovanje, zato da ni vonja po kuhi,preveč ljudi v isti sobi,…ali če je veliko stanovanje ga lahko prenašaš iz sobe v sobo, če ste bolni ali zdravi, če nimate filtracije vgrajene v hiši (rekuperacija ipd…), če nimate denarja ali možnosti delati večjega filtrirnega sistema na hiši, če imate domačega ljubljenčka oz. če želite sebi in svojim bližnjim svež zrak in miren zdrav spanec. Jaz sem celo pričela gonit staro sobno kolo od kar imam občutek, da se peljem po svežem zraku med drevesi (p.s. pa še to lahko zunaj uživam samo, ko ni sezona cvetnega prahu seveda ;)). Tako, da za nas alergike je to celo bolje kot biti resnično zunaj, če karkoli cveti ali se dimi :))) Enostavna “montaža” priklop in upravljanje >>

Spodaj vam podam še osnovne informacije tega pametnega čistilca zraka ter link do tehnične specifikacije,… >>

Xiaomi v svoj portfelj čistilcev zraka serije 4 uvršča tudi osnovno verzijo Air Purifier 4.

Tako kot vse predhodne verzije tudi slednji prihaja z klasično kvadratno-navpično obliko zunanje zasnove ter 360° dovodom zraka ob straneh in izstopom na vrhu, pri čemer omogoča enostavno odstranitev zgornje rešetke za lažje čiščenje lopatic ventilatorja in zračnih kanalov, tako boste preprečili sekundarno kontaminacijo zraka. 

Čistilec zraka zajema PM2.5 laserski senzor za odkrivanje drobnih onesnaženih delcev v zaprtih prostorih kot tudi senzor vlažnosti in temperature za lažje zaznavanje vlage v prostoru. Njegova zasnova zajema tudi OLED zaslon kateri prikazuje indeks kakovosti zraka, temperaturo, vlažnost, delovno stanje v realnem času ter možnost izbire med 6-imi načini delovanja: samodejno / priljubljeno / spanje / nizko / srednje / visoko. 

Tudi osnovna verzija 4 uporablja visoko učinkovit filtrirni sistem za kar 99.97% absorpcijo škodljivih delcev v prostoru do 48m² velikosti. Filtrirni sistem je tako kos prhljaju hišnih ljubljenčkov, prahu, cvetnemu prahu, dimu, hlapom ki nastanejo pri kuhi, formaldehidu in ostalim drobnim delcem že od 0,3 μm velikosti. Celotna filtrirna enota prihaja tudi z daljšo avtonomijo, po navedbah proizvajalca lahko učinkovito filtrira do 270 dni oziroma vse do 9 mesecev. Poleg dodelanega filtrirnega sistema zajema novi hišni pomočnik tudi negativno ionizacijo zraka s katero odstranjuje zastarel zrak in ohranjanje svežino vašega doma.

Air Purifier 4 lahko s svojim izvrstnim delovanjem prečisti zrak v določenem prostoru velikosti do 130m² v samo eni uri pri čemer je njegova vrednost CADR trdnih delcev 400 m³/h, vrednost FCADR pa znaša 150 m³/h. Vaš novi čistilec zraka lahko preklopite tudi na nočni način delovanja, pri čemer bo le-ta poskrbel za kroženje zraka z 32.1dB glasnosti in vam pri tem zagotovil miren in trden spanec. 

Uporabite aplikacijo Mi Home, da aktivirate svoj čistilec zraka tudi ko ste na poti, tako da bo vaš dom svež od trenutka, ko prispete. Aplikacija omogoča vklop/izklop, prilagoditev nastavitev, ogled kvalitete zraka, opomnik za zamenjavo filtra ter vklop otroškega varovala. Čistilec zraka lahko tudi povežete z drugimi pametnimi izdelki v vašem domu, za še več udobnosti pa le-ta podpira tudi delovanje z priljubljenima glasovnima pomočnikoma Google Asistent ter Amazon Alexa.

Tehnične lastnosti >> KLIK

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.