Jaz težko jem vsak dan isto, celo tedensko ali včasih mesečno ne morem ponovit iste jedi, razen če je nuja ali ni druge izbire sestavin,… Zato naredim npr. carbonaro definitivno vedno drugače. Včasi s smetano, včasih brez, včasih s slanino, panceto ali pršutom,…

Tokrat sem popekla pršut do skoraj hrustljavega, vmes sem dodala malce sesekljanega zmrznjenega česna, nato pa zalijem s smetano za kuhanje (za 2 osebi samo cca.150g), naribam parmezan, da se omakca zgosti in dodam žlico tartufate (ker sem jo mogla porabit, ker je odprta že 1 mesec- seveda jo zalivam z oljem, ampak kljub temu lahko splesni ali pa čist izgubi kvaliteto in aromo,…). V to omako dam zelo aldente >> če piše na embalaži 5 min kuhajte testenine, potem jih tokrat le 3 minute in jih nato pokuhajte za minutko še z omako. Vse skupaj predevam v peki papir v skodelice primerne za peko ali lahko daste kar v peki papir paketke in v pekač, naredite luknjo v tesetninah in vanjo dodajte jajčni rumenjak. Potem pa ta pika na i, ki naredi to jed še boljšo >> KOTANYI CHILI mlinček. Jaz dodam kar vse tri: Birds eye -zelo malo, ker je zelo pekoč, malo dimljenega chilija , ki ni tako pekoč in na koncu še čili z morsko soljo, ki ga oba z možem obožujeva in dajeva skoraj na vse jedi (je blago pekoč). Zato tudi jedi pred tem nisem nič solila. Pršut, parmezan in chili z morsko soljo dovolj osolijo jed.

Kako se jed pripravi je v videu >>

V vroči pečici pustite pečt cca. 5-10minut (odvisno od jajca, pečice,..). Preverite še drugačne različice mojih testenin carbonara, tudi bolj podrobno prikazane korake za pripravo paketkov s carbonaro na podoben način >> CARBONARE PO MOJE

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.