To je to zame >> to je “D” sladica po mojem okusu. Zraven še kepica vaniljivega sladoleda in posip Kotanyi Karamela mlinček in zraven en dobro začinjen Gin Tonic, potem pa res ne more biti VEČ ;))) P.s. pa še izi je za naredit.
Potrebujete:
Za Brownie stopite:
220g neslanega masla
250g temne čokolade (priporočam vsaj 60% kakava)
Nato vmešajte še:
250g sladkorja
1 vanilijev sladkor Kotanyi
1 žlica burbonske vanilije pasta/prah/semena iz palčke Kotanyi
1 mini ščep soli (en zavoj mlinčka soli Kotanyi)
6 jajc
150g moke ( za še boljši biskvit priporočam kvalitetno moko za sladice Molino Pasini )
Prelijte v namaščen pekač.
Za Cheesecake zmiksajte skupaj :
2x soft cream cheese namaz ( 400g )
1x Mascarpone ( 250g )
4 žlice kisle smetane
2 velika jajca (ali 3 majhna)
100 g sladkorja
Karamel sladkor Kotanyi iz mlinčka za 2 žlici
Prelijte brownie del in s palčko naredite marmornati vzorec.
Pecite 10minut na 200 stopinj celzija, nato na 150 stopinj celzija še 35-40minut. Ohlajajte v pečici še 10min in nato zunaj. Ko je hladna tortica jo ohlajajte še nekaj ur v hladilniku.
Za tiste, ki ne morete čakati dajte za pol ure v zmrzovalnik in ugriznite v to njamiiii sladico takoj kot sem jaz ;)) Sladici sem dodala na koncu še toffee preliv, čokoladni sladki greh in karamela sladki greh. To je res vauuuuu sladica, če ste čoko ali cheesecake loverji. Zato delim z vami še video priprave >>
Zraven si zmešajte še kakšen fajn začinjen gin tonik s Kotanyi začimbami in poletni večer bo popoln. Pa slasten tek in cheers vam želim, srečna Tamara