To je to zame >> to je “D” sladica po mojem okusu. Zraven še kepica vaniljivega sladoleda in posip Kotanyi Karamela mlinček in zraven en dobro začinjen Gin Tonic, potem pa res ne more biti VEČ ;))) P.s. pa še izi je za naredit.

Potrebujete:

Za Brownie stopite:

220g neslanega masla

250g temne čokolade (priporočam vsaj 60% kakava)

Nato vmešajte še:

250g sladkorja

1 vanilijev sladkor Kotanyi

1 žlica burbonske vanilije pasta/prah/semena iz palčke Kotanyi

1 mini ščep soli (en zavoj mlinčka soli Kotanyi)

6 jajc

150g moke ( za še boljši biskvit priporočam kvalitetno moko za sladice Molino Pasini )

Prelijte v namaščen pekač.

Za Cheesecake zmiksajte skupaj :

2x soft cream cheese namaz ( 400g )

1x Mascarpone ( 250g )

4 žlice kisle smetane

2 velika jajca (ali 3 majhna)

100 g sladkorja

Karamel sladkor Kotanyi iz mlinčka za 2 žlici

Prelijte brownie del in s palčko naredite marmornati vzorec.

Pecite 10minut na 200 stopinj celzija, nato na 150 stopinj celzija še 35-40minut. Ohlajajte v pečici še 10min in nato zunaj. Ko je hladna tortica jo ohlajajte še nekaj ur v hladilniku.

Za tiste, ki ne morete čakati dajte za pol ure v zmrzovalnik in ugriznite v to njamiiii sladico takoj kot sem jaz ;)) Sladici sem dodala na koncu še toffee preliv, čokoladni sladki greh in karamela sladki greh. To je res vauuuuu sladica, če ste čoko ali cheesecake loverji. Zato delim z vami še video priprave >>

Zraven si zmešajte še kakšen fajn začinjen gin tonik s Kotanyi začimbami in poletni večer bo popoln. Pa slasten tek in cheers vam želim, srečna Tamara

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki