To je to zame >> to je “D” sladica po mojem okusu. Zraven še kepica vaniljivega sladoleda in posip Kotanyi Karamela mlinček in zraven en dobro začinjen Gin Tonic, potem pa res ne more biti VEČ ;))) P.s. pa še izi je za naredit.

Potrebujete:

Za Brownie stopite:

220g neslanega masla

250g temne čokolade (priporočam vsaj 60% kakava)

Nato vmešajte še:

250g sladkorja

1 vanilijev sladkor Kotanyi

1 žlica burbonske vanilije pasta/prah/semena iz palčke Kotanyi

1 mini ščep soli (en zavoj mlinčka soli Kotanyi)

6 jajc

150g moke ( za še boljši biskvit priporočam kvalitetno moko za sladice Molino Pasini )

Prelijte v namaščen pekač.

Za Cheesecake zmiksajte skupaj :

2x soft cream cheese namaz ( 400g )

1x Mascarpone ( 250g )

4 žlice kisle smetane

2 velika jajca (ali 3 majhna)

100 g sladkorja

Karamel sladkor Kotanyi iz mlinčka za 2 žlici

Prelijte brownie del in s palčko naredite marmornati vzorec.

Pecite 10minut na 200 stopinj celzija, nato na 150 stopinj celzija še 35-40minut. Ohlajajte v pečici še 10min in nato zunaj. Ko je hladna tortica jo ohlajajte še nekaj ur v hladilniku.

Za tiste, ki ne morete čakati dajte za pol ure v zmrzovalnik in ugriznite v to njamiiii sladico takoj kot sem jaz ;)) Sladici sem dodala na koncu še toffee preliv, čokoladni sladki greh in karamela sladki greh. To je res vauuuuu sladica, če ste čoko ali cheesecake loverji. Zato delim z vami še video priprave >>

Zraven si zmešajte še kakšen fajn začinjen gin tonik s Kotanyi začimbami in poletni večer bo popoln. Pa slasten tek in cheers vam želim, srečna Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.