Za dobro pašto se spomnite vedno, da daste v lonec v vodo poleg soli še začimbe. Tokrat pašejo mediteranske in/ali provanskalske začimbe in dimljena sol, ker bo zraven riba oz. losos. Tokrat sem imela bio dimljenega lososa in vse skupaj je bilo res zelo okusno. Najpomembneje pa je, da je bilo res hitro pripravljeno in vse to lahko imate na zalogi doma. Tudi dimljen losos ima daljši rok kot sveže ribe,…
Potrebujete:
- testenine (100-150g na osebo max)
- dimljen losos (po navadi je pakiran ravno za 2 osebi ali za 4, če so med temi otroci)
- strok ali dva česna
- kapre
- oljčno olje predlog Belica ali Cuvee Jenko
- Kotanyi dimljena in navadna sol
- Kotanyi mlinček provansalska zelišča
- Kotanyi beli poper
- smetana za kuhanje
Priprava:
Namig >> ko vse sestavine popečete in zalijete s smetano, takoj dodajte testenine takoj iz vode, kjer so se kuhale. Vmešajte tudi kakšno žlico vode od testenin….tako bodo testenine okusnejše, ne bodo suhe in okusi bodo pomešani med seboj enakomerno 🙂
Dober tek <3 Tamara