To je ena najslastnejših omak za torteline za moj okus. Imenujem jo kar Amore mio, ker je res moja ljubezen okusov in ob enem jo ima rad tudi moj možek, tako da je res polna ljubezni 🙂 Vse skupaj s pripravo vred traja le 10min. Priporočam za hitro kosilo za 2 ali pa celo za dan ljubezni s kozarcem dobrega vina 🙂
Potrebujete:
- torteline ali tortalone ali raviole (tokrat sem imela polnjene s parmezanom in balzamičnim kisom od Hoferja – so za 2 osebi, če niste preveč lačni.) Pokuhate jih le za 2 minuti v kropu, nato jih daste še v omako za dodatni 2 minuti preden jih postrežete)
- zrno ali dva stisnjenega česna (za še boljši okus priporočam zamrznjenega ali predpečenega v olupku)
- nekaj rezin sušene dimljene šunke ali pršuta (popečete skupaj s česnom do hrustljavega)
- 1dcl rdečega vina (priporočam Kabarnet ali Merlot in zalijete popečen pršut ter česen, pokuhate 3 minute, da alkohol izhlapi in dodate konzervo češnjevcev
- 1 konzervo češnjevcev ali dateljevih paradižnikov (večinokrat kupim v Eurospinu) pokuhate, da se paradižniki spustijo in se naredi gostejša omaka, nato dodate še
- KOTANYI mediteransko mešanico v mlinčku, soli ne potrebujete
- cca. 2 veliki žlici smetane za kuhanje (naj bo gosta. npr. Hofer ali Lidl ali MU so super goste smetane za kuhanje)
- parmezan (v kosu, sveže riban) naribate ga kar v omako, tako ji dodate dodatno slanost, gostoto in dodaten okus Italije 😉
Pokuhate še minutko, postrežete s svežo baziliko in sveže ribanim parmezanom.
Namig za family >> Za otroke naredim podobno omakco, le da takrat ne dam vina in dodam malo več smetane. Ena podobna tudi njami omakica primerna za torteline pa je >> Tortelini na rdeče
Z vami delim pripravo, ki je res enostavna še v videu >>