Danes je Svetovni Dan Hrane 2020

Ob tem bi želela deliti z vami moje stališče glede hrane. Vsi veste, da rada jem in to samo če je dobro, ampak tudi če nekaj ni čist po mojem okusu pojem ali pa kasneje recikliram. Pri nas resnično hrane ne mečemo proč! Tudi hčeri vedno pojesta vse kar je na krožniku. Seveda jima damo primerno porcijo (kar je pri obeh zelo malo), ampak tisto potem res vedno pojesta. Vedno zraven rečeta, da bosta vse pojedli, ker sta lahko srečni, da nista lačni kot nekateri otroci po Svetu,… To sva jima z možem vcepila v njuni glavici že od kar razumeta stvari. Če se zgodi, da kaj ostane pojemo mrzlo za večerjo ali predelam v kakšno drugo jed. Mnogo stvari tudi zamrznem kot sem tudi tole skuto, ki je nismo pojedli po nakupu in je zdaj mesec dni kasneje, nastala res slastna skutina torta. Res pa je, da je bila tako dobra zato, ker sem jo začinila. Ja, prav ste prebrali, vanjo sem dodala nove sladke začimbe od Kotanyi, ki jih imam sicer za kavo 🙂

Morte probat. Vikend je pravšnji čas za peko. Akcija. Recept >>

Keksno dno:

  • 120g masla stopite
  • 250g keksov/piškotov

Skutni del:

Za pripravo pa poglejte video >>

Nasvet >> pecite najprej na 220 stopinj samo 10minut in potem cca. 45min še na 150 stopinj. Potem izklopite pečico in jo odprite le za nekaj sekund ter zaprite nazaj. Nato pustite torto v pečici še cca. 15min postopno ohlajat. Tako vam verjetno ne bo počila in bo ostala lepa kot je moja na fotki. Vzemite jo iz pečice in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo, nato jo damo za nekaj ur v hladilnik (lahko tudi čez noč). Nam je bila torta všeč po 2 urah v hladilniku, ker je bila bolj lahka in mehka kot so sicer cheesecake torte, ampak tudi drug dan ni bila slaba, tako da probajte oboje in mi javite kakšna pa je vam najljubša. Vesela bom vaših odzivov.

Pa slasten tek vam želim #srecnatamarafortuna

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki