COOL NABODALCA NA SONČNEM KUSKUSU #kotanyi #izi #recept #poletje

SREČA NA PALICI ali COOL NABODALCA NA SONČNEM KUSKUSU

Pomlad in poletje diši po barvni, sveži in malce dimljeni hrani, ki spominja na sonce in žar, kajne? Za vas imam en super in resnično enostaven recept. Vas zanima kako lahko mlajši kuharji presenetite svoje starše ali prijatelje in jim pripravite res okusno jed in to v le nekaj minutah? Ta jed bo vsakogar prevzela z okusi in pogledi, a zato ne rabite biti kuharski mojster, ampak se morate le znajti 😉 Zato sem s Coolovci iz revije Cool pripravila za vas poseben izi recept z najboljšimi začimbami od Kotanyi.

Na koncu recepta sledi še video priprava za lažjo kuho in peko 😉

Pa se kar lotimo teh slastnih pisanih nabodalc na kuskusu. Potrebujete le pol ure časa ter sestavine za 4 osebe.

COOL NABODALCA >>

  • lesene paličice ali zobotrebce za manjša nabodalca
  • 1 prsni file piščanca brez kosti
  • barvno papriko
  • korenček
  • rdečo ali belo sladko čebulo
  • Kotanyi začimbne mešanice po okusu in želji (Predlog >> Kotanyi kurkuma s korenjem ali limonsko travo ali čiliji, Graham masala, Curry, žar začimbne mešanice ali novo začimbo Magic Dust, ki vsako jed naredi popolno ali pa kakšno vam ljubo mešanico začimb Kotanyi po Kitajsko, Indijsko, Toskansko,.. ;))

Najprej priporočam, da dobro operete zelenjavo in piščančje meso. Nato zelenjavo in meso narežite na koščke, ki bodo dovolj veliki za nabodalo. Meso začinite z eno izmed vam ljubih Kotanyi začimbnih mešanic. 

P.S. Če vsebuje mešanica začimb tudi sol je ne dodajajte še dodatno. NAMIG ZA IZBOLJŠAVO: Če želite na nabodalu več okusov, ločite meso na 3 dele in vsakega začinite z drugo izbrano začimbo in dodajte še malce soli, če je mešanica začimb ne vsebuje. Jaz sem izbrala Curry, Kurkumo s korenjem ter Magic dust, da je tudi meso barvito in ima vsak grižljaj svoj okus poletja.

Nabodala nizate na lesene paličice po vaši želji, da bodo čimbolj pisana in lepa na izgled. Okusna bodo sigurno 😉  

V ponev brez prijemanja ali na žar ploščo, nanesite malce oljčnega ali kokosovega olja in nabodalca na vsaki strani popečete le za nekaj minutk oziroma pecite tako dolgo, da vidite, da je meso zlato zapečene barve. 

Nato jih lahko zapečete še bolj, po svoji želji in okusu. Lahko dodate tudi malce vroče vode, da se naredi naravna omaka s katero prelijete jed ob postrežbi. 

Za KUSKUS potrebujete le 5minut časa, vodo, sol ter kuskus. 

Če pa ga želimo malce po gurmansko začiniti, pa mu dodamo še žličko kurkume, da bo lepše barve in popečeno pisano zelenjavo , da bo še bolj okusen. 

Barvni kuskus za 4 osebe >>

  • 2 skodelici kuskusa (4 dcl )
  • 5dcl vrele vode
  • nekaj špargljev
  • pest barvne paprike
  • ¼ rdeče ali bele sladke čebule

Za eno do dve pesti preostale čebule, paprike in šparglje narežete na še manjše koščke ter jih na hitro popečete na oljčnem olju. 

Medtem zavrete vodo v vrelniku ali na kuhalniku. Na 2 skodelici kuskusa dodate cca. 2,5 kozarčka vrele vode, majhno žličko soli ter Kotanyi bio kurkume. Pokrijete in pustite 5min, nato kuskus dodate k popečeni zelenjavi in vse skupaj premešate. 

P.s. Priporočam, da preverite točno razmerje kuskusa/vode na embalaži, kajti obstaja več različnih vrst. A nič bat, kajti vse so dobre 😉 

Postrezite vse skupaj. Kuskus spodaj, nanj pa položite barvna COOL NABODALCA.

PRIPRAVA V VIDEU >>

Začinite svoje poletje s Kotanyi 🙂

Pa SREČEN TEK vam želim, Tamara  

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.