Tokrat sem imela za porabit domače piškote s kokosom, čokolado in marmelado ter ostanke odprte skute, skyr in smetano. Prvič delajte po osnovnem receptu spodaj, da osvojite občutek koliko česa in kako naj masa izgleda, nato boste lahko ekspirimentirali z različnimi cheesecake tudi vi 😉
Za cheesecake osnovo potrebujete:
200g piškotov
80g zmehščanega masla (tokrat sem uporabila domačega kmetije Flis in sem ga prej pustila malo na sobni temperaturi.)
Priprava >> zmiksate piškote, dodate omehčano maslo in ponovno zmiksate. V videu je prikaz kako naj izgleda in kako ga razporedite na dno tortnega modela, ki naj bo premazan z maslom ali z dnom na katero se zmes ne prime. Medtem, ko delate zmes za cheesecake naj počiva v hladilniku.
Za cheesecake zmes brez pečenja potrebujete:
200ml vode
500g pasirane skute (lahko kombinirate tudi z ostanki grškega jogurta, navadne skute, soft/cream cheese, skyr,.. Tokrat sem dodala skyr kmetije Flis in pasirano skuto)
200g sladke smetane za stepanje
1 vrečka vanilijevega sladkorja v prahu Kotanyi
100 g (lahko tudi več, če je zmes bolj tekoča) mešanica kokosa s sladkorjem ali 30g sladkorja in 100g kokosa
Priprava >> najprej v topli vodi raztopite Agartino, stepete smetano do ne pretrdega in omehčate skuto z mikserjem ali metlico. Vse skupaj nato zmešate ali zmiksate. Prelijete piškotno dno in položite nazaj v hladilnik.
P.s. če imate mikser za sladice/thermomix lahko sladko smetano in skuto dodate kar skupaj in miksate na hitrosti 3-5.
Za jagodno plast potrebujete:
1/2 pesti jagod narezanih na male koščke
200g jagodne marmelade/džema
50ml vode (če je marmelada ali jam bolj tekoč lahko manj vode)
Priprava >> segrejete marmelado in vodo ter dodate agartino. Vse skupaj dobro premešajte in prelijte jagode. V videu je prikaz. Nato dajte za 2 uri v zamrzovalnik ali čez noč v hladilnik.
Zraven priporočam jagodno limonado začinjeno s Kotanyi začimbami za pijačo. Tokrat smo dodali Pink in Brinove jagode.
Pa sladek tek in Na Zdravje vam želim, srečna Tamara
Več receptov za CHEESECAKE brez pečenja in s pečenjem >> CHEESECAKES<3NIJA