Tokrat sem imela za porabit domače piškote s kokosom, čokolado in marmelado ter ostanke odprte skute, skyr in smetano. Prvič delajte po osnovnem receptu spodaj, da osvojite občutek koliko česa in kako naj masa izgleda, nato boste lahko ekspirimentirali z različnimi cheesecake tudi vi 😉

Za cheesecake osnovo potrebujete:

200g piškotov

80g zmehščanega masla (tokrat sem uporabila domačega kmetije Flis in sem ga prej pustila malo na sobni temperaturi.)

Priprava >> zmiksate piškote, dodate omehčano maslo in ponovno zmiksate. V videu je prikaz kako naj izgleda in kako ga razporedite na dno tortnega modela, ki naj bo premazan z maslom ali z dnom na katero se zmes ne prime. Medtem, ko delate zmes za cheesecake naj počiva v hladilniku.

Za cheesecake zmes brez pečenja potrebujete:

200ml vode

1 vrečko KOTANYI Agartina

500g pasirane skute (lahko kombinirate tudi z ostanki grškega jogurta, navadne skute, soft/cream cheese, skyr,.. Tokrat sem dodala skyr kmetije Flis in pasirano skuto)

200g sladke smetane za stepanje

1 vrečka vanilijevega sladkorja v prahu Kotanyi

100 g (lahko tudi več, če je zmes bolj tekoča) mešanica kokosa s sladkorjem ali 30g sladkorja in 100g kokosa

Priprava >> najprej v topli vodi raztopite Agartino, stepete smetano do ne pretrdega in omehčate skuto z mikserjem ali metlico. Vse skupaj nato zmešate ali zmiksate. Prelijete piškotno dno in položite nazaj v hladilnik.

P.s. če imate mikser za sladice/thermomix lahko sladko smetano in skuto dodate kar skupaj in miksate na hitrosti 3-5.

Za jagodno plast potrebujete:

1/2 pesti jagod narezanih na male koščke

200g jagodne marmelade/džema

50ml vode (če je marmelada ali jam bolj tekoč lahko manj vode)

1/2 vrečke Agartine Kotanyi

Priprava >> segrejete marmelado in vodo ter dodate agartino. Vse skupaj dobro premešajte in prelijte jagode. V videu je prikaz. Nato dajte za 2 uri v zamrzovalnik ali čez noč v hladilnik.

Zraven priporočam jagodno limonado začinjeno s Kotanyi začimbami za pijačo. Tokrat smo dodali Pink in Brinove jagode.

Pa sladek tek in Na Zdravje vam želim, srečna Tamara

Več receptov za CHEESECAKE brez pečenja in s pečenjem >> CHEESECAKES<3NIJA

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.