Tokrat z vami delim recept za resnično osvežilno, “zdravo” pomladno solatko, ki vsebuje tudi polnjena ali le trdokuhana posebej oblikovana ali obarvana velikonočna jajca.
POTREBUJEMO:
Mercatorjevo svežo mešano solato (različna rjava, zelena solata, regrat, motovilec, rukola, špinača,..)
trobentice
Trdo kuhana jajca
limona/kis
sol z zelišči
oljčno olje Jenko (priporočam z limono ali pomarančo)
PRIPRAVA:
Solato operemo, solimo, prelijemo s sokom limone in olivnim oljem z limono, ki doda piko na i. Trobentice dodamo na koncu kot okras, ki je seveda tudi užiten 🙂
Trdo kuhana jajca ohladimo in poljubno razrežemo na solato. V primeru, da želimo narediti nekaj novega, bolj velikonočnega pa predlagam naslednje:
Če so vam všeč piščančki, kokoške in podobno, se lahko poigrate z izrezovanjem trdokuhanih jajc, z dodatki zelenjave, začimb, cvetlic,..
V primeru pa, da si tokrat želite barvati jajca malo drugače, lahko to naredite na 3 načine:
1. Na hitro olupljeno celo jajce pomočite v barvo za jajca (barve ni treba rečit z vodo, tako bo barva intenzivnejša). Nato prerežemo jajce na pol in rob bo lepo obarvan.
2. Olupjeno jajce prerežemo na pol, rumenjak vzamemo iz beljaka. Beljak namočimo v barvo za jajca iz rumenjaka pa naredimo kremo za POLNJENA JAJCA
3. Trdokuhano jajce z udarci razpokamo in ga celega namočimo v barva za jajca. Ga osušimo in olupimo. Beljak bo dobil lepe barvne linije tam, kjer so bile razpoke. P.S. Lahko pa se tudi poigramo s čopičem in sami naredimo vzorce, ki jih želimo 🙂
Kako na izi pobarvamo jajčni beljak in naredimo lepo in dobro pomladno-velikonočno solatko: VIDEO STEPBYSTEP
Upam, da so vam ideje všeč in da boste to velikonoč praznovali tradicionalno, a v modernejšem slogu.