Potrebujete:
- 700g na koščke narezane govedine (stegno, bočnik, govedina za zrezke ali golaž)
- 200ml soya in teryaki omaka
- 300ml paradižnikove pasate
- nekaj cm paradižnikovega koncentrata
- sol skoraj ne rabimo, ker je soya slana- po okusu
- 3 srednje/velike čebule
- 3 stroke česna ali Kotanyi česen v mlinčku
- 3 korenčke
- Kotanyi začimbna mešanica kurkuma s korenjem in/ali z limonsko travo in/ali golden milk (jaz sem dala vsake 1 žličko)
- 1 mala žlička črne kumine, 1 janeževa zvezda KOTANYI
- basmati / kitajski riž
- po okusu na koncu še Kotanyi čili v mlinčku za odrasle
Vse skupaj kuhajte cca. 50min do 1 ure, odvisno od govedine. Način kuhe je kot golaž, ampak namesto vina in vode dodamo soyino in/ali teryaki omako ter paradižnikovo pasato. Če vam čebula in govedina ne izpustita toliko soka kot sta meni, lahko dolijete še vodo.
Želim vam srečen tek.