Potrebujete:

  • 700g na koščke narezane govedine (stegno, bočnik, govedina za zrezke ali golaž)
  • 200ml soya in teryaki omaka
  • 300ml paradižnikove pasate
  • nekaj cm paradižnikovega koncentrata
  • sol skoraj ne rabimo, ker je soya slana- po okusu
  • 3 srednje/velike čebule
  • 3 stroke česna ali Kotanyi česen v mlinčku
  • 3 korenčke
  • Kotanyi začimbna mešanica kurkuma s korenjem in/ali z limonsko travo in/ali golden milk (jaz sem dala vsake 1 žličko)
  • 1 mala žlička črne kumine, 1 janeževa zvezda KOTANYI
  • basmati / kitajski riž
  • po okusu na koncu še Kotanyi čili v mlinčku za odrasle

Vse skupaj kuhajte cca. 50min do 1 ure, odvisno od govedine. Način kuhe je kot golaž, ampak namesto vina in vode dodamo soyino in/ali teryaki omako ter paradižnikovo pasato. Če vam čebula in govedina ne izpustita toliko soka kot sta meni, lahko dolijete še vodo.

Želim vam srečen tek.

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.