700g na koščke narezane govedine (stegno, bočnik, govedina za zrezke ali golaž)
200ml soya in teryaki omaka
300ml paradižnikove pasate
nekaj cm paradižnikovega koncentrata
sol skoraj ne rabimo, ker je soya slana- po okusu
3 srednje/velike čebule
3 stroke česna ali Kotanyi česen v mlinčku
3 korenčke
Kotanyi začimbna mešanica kurkuma s korenjem in/ali z limonsko travo in/ali golden milk (jaz sem dala vsake 1 žličko)
1 mala žlička črne kumine, 1 janeževa zvezda KOTANYI
basmati / kitajski riž
po okusu na koncu še Kotanyi čili v mlinčku za odrasle
Vse skupaj kuhajte cca. 50min do 1 ure, odvisno od govedine. Način kuhe je kot golaž, ampak namesto vina in vode dodamo soyino in/ali teryaki omako ter paradižnikovo pasato. Če vam čebula in govedina ne izpustita toliko soka kot sta meni, lahko dolijete še vodo.