Tisti, ki me spremljate veste, da naredim en tak moj izi post vsako leto. Vsakič se odpovem drugačnim stvarem, a vedno prve dni svoje telo pripravim na postenje in čiščenje na enak način, ki je meni najlažji in učinkovit.

Med mojim postenjem sem prva 2 dni na popolnoma tekoči hrani, da se pripravim na detox čiščenje črevesja in potem, da s čistim črevesjem in super prebavo delam na tem, da uživam potem 40dni manj sladkorja (belega sploh ne), da ne jem belih izdelkov, ki črevesju ne naredijo nič dobrega, sem torej brez glutena ali včasih vsaj brez bele moke (pirino včasih uporabim), ne jem sladkarij, alkohol (vino ali pivo) le ob kakšnih posebnih priložnostih,… Sicer menim, da nočem trpet pri postenju, zato si ne dajem zaobljub, da nič ne smem, ampak na koncu ugotovim, da sploh ni težko, ker samo menjam sestavine in lahko jem skoraj vse 🙂 Potemtakem pa res ni težko, kajne? Spodaj so sestavine brez katerih pa mi ne bi uspelo >>

Kotanyi začimbe (sploh bio za v sokove vsako jutro in dvigovanje imunskega sistema), Extra deviško hladnostiskano večkrat nagrajeno Oljčno olje Jenko, Schar brezglutenski izdelki in seveda dodatek k prehrani Medyko medvedki polni vitaminov,..

Za prve 3 dni potrebuješ le tekočo hrano >> velik pisker KOLAGENSKE JUHE, sadje, zelenjavo za zmiksat kakšen smuti, jogurt, kefir in grenko sol. Edina trda jed, ki jo pojem je gumi medvedek od MEDYKO poln vitaminov, da jih imam sigurno dovolj pri svojem postenju. Zelo je pomembno, da kadar delaš kakršnokoli “dieto, čiščenje, detox, hujšanje, postenje” , da ješ pravilno in dodajaš kvalitetna hranila in vitamine svojemu telesu ter seveda, da spiješ dosti tekočine. O tem napišem več v naslednjem blogu.

Prvi dan kolagensko juho kar pijem in verjemite, da res paše in imaš občutek kot da si sit, ker je tako hranljiva in polna in okusna seveda 🙂 Drugi dan sem v njo dodala kuhan korenček in ostalo kuhano zelenjavo ter vse skupaj zmiksala. Perfekcija 🙂

GRENKA SOL >> Ta dan sem kar doma, kajti vzamem še 4 x 2,5dcl vode in vanjo stresem po 4x 10g grenke soli (kupim v lekarni). To počasi čez dan 4x spijem in hodim na wc 😉 Deluje kot odvajalo in tak mini klistir. Očisti ti črevesje tako, da če si res samo na tekoči hrani, na koncu ni več nič umazane vode, ki gre iz tebe,.. Seveda to lahko delaš le če si zdrav, sicer se raje pred uporabo posvetuj s svojim zdravnikom.

Tretji dan, ko si par kg lažji in lačen vsega, si zakuhaš v juhico kakšne testenine brez glutena (priporočam od SCHAR, ker so res popolni in ne pogrešaš glutena, ker ni razlike) ali pa narediš vlivance z Scharovo brezglutensko moko, ki je primerna za vse. Zraven dodaš malo kuhane govedine, ki je zelo mehka, kajti se je kuhala v juhi več kot 5ur 😉 Njamiii pašeee 😉 Tretji dan namreč postopno pričnemo jesti nazaj trdo hrano. Stopnjujte si po svojem občutku seveda,..

Četrti dan sem že kuhala rižoto in jo zalila s kolagensko juho, tako da sem jo popolnoma porabila. In saj veste ane, da je bila vrhunska. P.s. recept, nadaljevanje posta in napredek spišem spet kmalu, sicer pa me lahko spremljate vsak dan na mojih storyih na instagramu in FB-ju.

BREZGLUTENSKI RECEPTI >> IZI KUHNA BREZ GLUTENA IN SLADKORJA

Nekaj o mojem postenju pred nekaj leti , ki je še vedno super, če vam je mogoče bolj pisano na kožo kot to brez glutena >> SREČNO POSTENJE

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!