Saj veste, da imam jaz rada vrhunsko hrano in uživam v najboljših restavracijah in seveda tudi pizzerijah,…ampak včasih pa paše taka domača pizza, ki ti jo pomagajo pripravit otroci. Tokrat sem jo naredila res na izi.

V mešalnik sem dobesedno zmetala >>

400g Pol bele in pol pirine moke

1 vrečko suhega kvasa ali KOTANYI VINSKI KAMEN

220g mlačne vode

1 žličko KOTANYI SOL Z ZELIŠČI

30g extra deviškega hladno stiskanega oljčnega olja Jenko

in res pikico sladkorja v prahu

Vse skupaj zmešamo in pregnetemo (meni to naredi kar aparat za kruh ali Thermomix)

Če je kvas je super, če testo pustimo vzhajati na toplem vsaj kakšno uro, ampak če ni časa lahko testo kar razvležemo in damo pečt. Jaz zato uporabljam kar vinski kamen od Kotanyi za večina peke (kruh, peciva, pizza,…). Mogoče si mislite, to pa res ni tako dobro, ampak moji hčeri pravita da je in kar je tudi zelo pomembno >> glavno da je hitro, ko si lačen 😉 Nato zavijemo paličice sira v rob testa. Predlagam bolj masten in slan srednje trd sir po želji (edamec, gavda,…).

Testo premažemo s pelati ali paradižnikovo omako brez dodatkov in potresemo s sveže mletimi začimbami >>

KOTANYI MEDITERANSKE začimbe v mlinčku

KOTANYI PROVANSALSKE začimbe v mlinčku

ČESEN v mlinčku

Pizzo poljubno naložimo in prekrijemo z ribano Mozzarelo. Pečemo na 220-240 stopinj celzija cca. 20 minut, se vsedemo pred TV in skupaj z otroci uživamo v dooolgi risanki ter domači pizzi 🙂 Priprava je v videu >>

Pa slasten tek vam želimo, Fortunčki

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki