A poznate tisti občutek, ko morate delat , vsi ostali pa so na dopustu? Hmmm. Jaz res rada delam in zato meni to ni težko. Nisem rada “sardelica” na plaži v največji gužvi, zato gremo na morje v sezoni le zaradi otrok 😉 Tokrat pa smo se v najhujšiem vročinskem valu šli osvežit kar v Postojnsko jamo in preživeli res popoln poletni dan 🙂

Kaj ti je bilo najbolj všeč Isabella? Vlakec in človeška ribica 🙂 Kaj pa tebi Tara Siana? Dobro smo jedli, sladoled in človeške ribice, ki jim pravijo zmajevi mladički 🙂 A veš mami, da ne rabijo jest več kot 10let in vseeno preživijo.

Najpomebneje je, da imate za otroke s seboj vodo (mi prakticiramo le čisto pitno vodo prečiščeno s Kinetic reactorjem iz naše domače pipe in jo nalijemo v jekleničko ter nesemo s seboj) , topla oblačila ter zaprte čevlje. Meni je v tanki vetrovki in v natikačih bilo občasno prehladno. Sicer je tam konstantno enako stopinj od 9-10 skozi vso leto.

Leto 2018 je bilo v Postojnski jami še posebej slavnostno, saj so praznovali 200 let od odkritja najlepših delov Postojnske jame. Razkrili so presenetljive, skrite zgodbe, pripravili veliko slavje in manjše zanimive dogodke.  “Tu je nov svet, tu je paradiž!” S temi besedami je jamski svetilničar Luka Čeč opisal to, kar je zagledal, ko je 14. aprila 1818 preplezal steno v do tedaj neznani rov in odkril najlepše dele Postojnske jame. V zadnjih dvesto letih je njene lepote občudovalo več kot 38 milijonov obiskovalcev. Glas o njenih lepotah pa odmeva po vsem svetu.

Ogled, ki vključuje vožnjo z vlakom in sprehod po nezahtevnem terenu, traja uro in pol. Vsak obisk spremljajo vodniki. S podzemnim vlakcem se pelješ na 3,7 km dolgo pot po edini dvotirni jamski železnici na svetu. K pravljičnemu vzdušju med potjo pripomorejo tudi čudoviti lestenci iz muranskega stekla, ki visijo s stropa Plesne dvorane. Leta 1872 je bila v Postojnski jami odprta prva železnica v kapniški jami na svetu. Mogočen podzemni raj so skozi milijone let oblikovale drobne kapljice. 1cm kapnika v povprečju zraste v 100 letih. Več o naši avanturi je v videu >>

Več info >> POSTOJNSKA JAMA / PARK

Nad parkom / jamo je tudi adrenalinski park ali pa obiščete še vivarij.

Priporočamo pa vam ogled Predjamskega gradu, ki je le nekaj km iz Postojnske jame in na poti domov proti Ljubljani na Razdrtem pod avtocesto obisk kmetije Hudičevec, kjer lahko jahate tudi ponije, kaj pojeste in se otroci igrajo na velikem igrišču. Pa srečno na poti!

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.