Romantični pobeg za Valentinovo #lastminute #potovanje #izlet

Praznujte dan ljubezni! Kam se lahko za valentinovo odpravijo zaljubljeni?

Približuje se valentinovo, popoln čas za romantičen pobeg od ponorelega vsakdana z najdražjo/najdražjim. Midva z možem sva se na Valentinovo po poroki, odpravila po otokih Indijskega oceana. Prav na Valentinovo pa sva uživala na Mauriciusu in bilo je fantastično. Možek me je presenetil s čudovitimi rožicami in me peljal na res njami kosilo <3 Še več takih Valentinovih si želim v bodoče 😉 <3

valentinovo_before.jpg

Top tripsta romantične destinacije bodo letos Atene, Amsterdam, Rim, Pariz in Milano, kot pravijo strokovnjaki. Mi pa smo se odločili izbrskati še nekaj drugačnih namigov za potep v dvoje. 

Romantika v mestu

Angers je čudovito in romantično mesto, ki leži približno 300 km jugozahodno od Pariza. Zamislite si nekaj noči v lepem, butičnem hotelu, podnevi pa nepozabno raziskovanje mesta. Ogledi znamenitosti tekom dneva so odlični sprožilci dolgih pogovorov, zvečer pa se bosta stisnila in uživala v dejstvu, da vaju ne čaka umazana posoda ali perilo. Mesto, ki daje vtis, kot da bi ga ustvaril umetnik, omogoča dolge sprehode po mirnih renesančnih zelenicah, raziskovanje zgodovinsko bogatih ulic in degustacije odličnih vin z okoliških gričev. Zveni mamljivo, kajne?

2017-02-02%fbtp24-images-calabria

Starodavno doživetje

Japonsko mesto Kjoto je tradicionalno mesto z več kot tisočletno zgodovino, je odprtega duha in polno skritih romantičnih kotičkov, kjer lahko uživate v dvoje. Ne glede na letni čas se je težko izogniti romantiki, ko se z roko v roki sprehajate po ulicah Kjota. Poleg vseh znamenitosti, ki jih nudi mesto, ne pozabite na čarobni paviljon Kinkaju in njegove z lotosi posute ribnike.

Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec

Bodite energični, živite danes in ne za jutri. Za Italijane je značilen lahkoten in pozitiven pogled na življenje. So pravi romantiki in gurmani, vendar nekaj takega kot »italijanska kuhinja« ne obstaja. Regionalne razlike dajejo Italiji različne nacionalne ter pokrajinske jedi. Odpravite se v Neapelj, od koder se je vredno podati še na cestno kulinarično raziskovanje po okoliških regijah južne Italije. V Kampaniji poskusite pico napolitana, Apulija slovi po neverjetno dobrih orecchiette testeninah z repinimi vrhovi in v Bazilikati vama priporočamo làgane z olivnim oljem in čičerko. Druženje ob odlični hrani in kozarčku vina dela čudeže, še posebej v Italiji. Verjemite.

Odletita v hladne kraje

Lahko se odpravita tudi v kraje, kjer so temperature zelo nizke. Peljite svojo boljšo polovico v Skalno gorovje ali na kakšno drugo zimsko destinacijo. Rezervirajte prijetno kočo z jacuzzijem, razgledom na zasnežene gore in s prasketajočim kaminom. Zavijta se v toplo odejo, izklopita telefone in uživajta v mini medenem tednu.

2017-02-02%fbtripsta-images-kyoto

Odpravite se na konec sveta …

… dobesedno, s svojo ljubljeno osebo. Če ste pripravljeni iti s svojim izbrancem/izbranko na konec sveta, je Ushuaia pravi kraj za vaju. Leži na skrajnem jugu Argentine in je najbolj južno ležeče mesto na svetu, zato si je prislužilo naziv »konec sveta«. Če to dejstvo ne naredi destinacije neverjetno romantične, ne vemo, kaj bi jo še lahko. Če je Ushuaia preveč ekstremna izbira za vaju, v Argentini ne morete zgrešiti, če se odpravita v Buenos Aires, rojstni kraj čutnega tanga.

Priporočila za bolj romantično potovanje

Izogibajte se gneči. Včasih svetovno znani kraji niso tako romantični, kot si jih predstavljamo pod vplivom fotografij in filmov. Pari, ki si želijo zasebnosti, ne bodo vstopili v nabito polno dvigalo, ki pelje na vrh Eifflovega stolpa, čeprav ne zanikamo, da je pogled s stolpa svojevrstno doživetje. Ko ste v Rimu, se obnašajte kot Rimljani. Naravno je, da poljubite svojega partnerja v javnosti v Grčiji ali Braziliji, tako vedenje pa je neprimerno na primer v nekaterih delih Indije, v Saudski Arabiji ali Egiptu. Obnašajte se tako, kot se obnašajo domačini. Naučite se zapeljivih latino plesov v Braziliji in se poljubljajte pod zvezdami na ulicah Rima. Nihče vas ne bo opazil, to lahko trdimo z gotovostjo. Skrijte v kovček presenečenje in poskrbite, da ga on ali ona odkrije šele na romantičnem potovanju, vendar pazite, da darilo ne bo preveč praktično. Mi bi v prtljago skrili turistični vodnik, daljnogled ali sladko pozornost z romantičnim sporočilom, vi pa se lahko poigrate tudi z domišljijo.

Zemlja je velika in raznolika, zato lahko vsak poišče svoj najljubši kotiček za razvajanje v dvoje. Na www.tripsta.si rezervirajte potovanje, ki vaju bo popeljalo prav tja.

Komentarji

comments

Comments are closed.