Prvič naj bo nepozabno sva rekla! Upam, da sva izbrala dobro prvo pot. Glavno, da je kratka, zanimiva za otroke in ne preveč naporna, je bilo najino vodilo.

Čakala sva namreč, da bo pravi čas, da gresta hčeri z nama na kakšno potovanje. Pred rojstvi otrok sva namreč dosti potovala in si privoščila v dvoje. Potem pa sem bila po Tarinem porodu bolna in imela operacijo žolča, nato sem zanosila z Isabello in spet imela rizična nosečnost,… Tako da kar ni bilo pravega trenutka za potovanja. Vem, da boste rekli, da ga nikoli ni, ampak sem se kar upala, da bosta obe hčeri iz faz neposlušnosti in živahnega obnašanja bolj hitro ? No, zdaj smo prerezali trak in z možem sva stopila iz cone udobja glede potovanja z otroci. In moram vam povedati, da sva se pravilno odločila!

Za let prvič sva izbrala kratko pot in veliko zanimivosti za otroke ? Zato, da jima bo ta prvič res ostal v posebnem spominu ?  Ta teden vam razkrivam tudi v videjih na instagram storyih kako je potekal kratek pobeg v Pariz. Glede na njihove cene, smo izbrali ugodne opcije in si kljub temu vse ogledali v našem slogu ????? Za karte v Disneyland, sta si punci zbrali denar za svoja rojstna dneva v septembru. Lepo darilo kajne? #varčujmo

Žal so bile letalske karte na te datume (krompirjeve počitnice) za Pariz zelo drage, zato smo izbrali kar nizkocenovca Rynair. Zgodaj zjutraj smo štartali od doma, tamali sta v avtu spali, midva pa pojedla naše domače sendviče ? Komaj sem čakala na kavo beri penino na letalu in obljubila otrokom letalski kjut obrok, ampak žal tega na teh nizkocenovcih ni v ceni hrane in pijače, lahko pa dokupiš (penina 2dcl je 7eur). Tako, da ne boste presenečeni kot sem bila jaz ? Prvič sem namreč letela s takim letalom. Ampak glede razlike v ceni, sem lahko čist tiho in srečna, da smo lahko šli. Letalske karte sem namreč iskala že 2 meseca in vsak dan so bile dražje. Nazadnje mi jih je najceneje možno bukirala agentka Irena iz agencije Sonček. Bila je res zelo prijazna. Ona nama je tudi bukirala mnogo potovanj pred otroci, med drugim tudi poročno potovanje 😉 Tako da ji zaupam. Za karte smo dali cca. 100eur na osebo z le ročno prtljago, ker je za 4 dni čisto dovolj.  Leteli smo iz Italije Trevisa (2 uri in pol si vzemite časa iz Ljubljane, priporočam C ali D parking je 32eur za 4dni) na majhno letališče Beauvais cca.100km iz Parisa.

Kratko o ročni prtljagi za Rynair >> Mi smo imeli samo ročno prtljago, 4 x tamali kovček (dovoljeno je cca. 55cm x 40cm x 20cm, ampak otroci so imeli manjše in je bilo čist dovolj) + ročna torbica/nahrbtnik, ki nam je prišlo prav za pohajkovanje po Parizu.

NASVET ZA HRANO IN PIJAČO/TEKOČINE >> Zato pač vzemite s sabo kakšne pakirane sendviče in vodo/sok/kokakolo kupite v Dutyfree shopu po vstopu na letališče – po checkin-u, kjer tekočine ne smete imeti. Lahko imate le kakšno zdravilo in stvari, ki so “delno” v tekočem stanju do 100ml npr. pasta, maskara, puder,..ki jih imejte posebej v vrečki, ker jih je treba pokazati na pregledu CHECK IN.

 

MOJA IZKUŠNJA IN NASVET GLEDE PRITISKA V UŠESIH MED LETOM >> Moram vam povedat še eno stvar o letu. Jaz sem astmatik in ob enem imam občasne probleme s sinusi in pokanju v ušesih. Pri letu je problem zaradi pritiska in uravnavanja le tega pri vzletu in še huje pri spuščanju/pristajanju. Na enem izmed letov sem tako zacvilila, da so bili vsi okoli mene, ker nisem vedela kaj mi je. Bilo je grozno boleče, kot da bi mi hotelo raznesti ušesa in glavo. Zato sem bila na pregledu URL in še čakam na en pregled in svetovali so mi, da vzamem vsaj 2 dni prej vsak dan po 1 histaminik proti alergijam in pršilo za nos zvečer in na dan leta (npr. Operil ali Olynth ali podobno). Za vsak slučaj sem enako naredila tudi Tari, ki je pred kratkim imela vnetje ušes in ima alergijo na prah in mačke. Seveda pa, ko se dvigamo in ko pristajamo pijemo vodo in žvečimo čigumi. To pomaga. Na poti nazaj sem enako naredila še Isabelli, ker je imela problem s pritiskom, ko smo šli tja.

Na te nizkocenovne lete je treba vzeti nujno tudi kakšne Ipade ali igrce na naših telefonih, ker nimajo TV-ja. Prav tako je potrebno vzeti kakšne pobarvanke, nalepke, knjigice, potovalne igre (priporočam >> dexyco). Kaj pač vašim otrokom krajša čas. Naši Isabelli vse to ni bilo dovolj, kajti že po pol ure ji je bio dolgčas. Na koncu sem z branjem pravljice uspavala vse sosede. Boljše to, kot da jih zbudijo vreščeči otroci, kajne? ;)))

In končno Srečen pristanek na majhnem letališču Beauvais blizu Parisa.  Ta majhna letališča so super za potovanje z otroci, ker je vse bolj pregledno, se ne izgubiš, nič ne iščeš in te ni strah, da bi kaj zamudili ali zgrešili. Zato sva tudi to zadela! 🙂

Gledala in iskala sem vse možne transferje do Pariza, pa sem našla le avtobuse in taxije, ki jih za manj kot 100eur ni bilo za nas v le eno smer (potrebovali smo do hotela v Disneyevem okrožju, nato do centra Parisa in spet do Disneya,…). Prav tako smo želeli direkt iz letališča do Eiflovega stolpa, ker smo to obljubili puncama, kar bi bilo z kufri težko. Zato smo se odločili za rentacar, ki je stal skupaj z bencinom in vsemi cestninami okoli 130eur za 3/4dni. Bilo je res super, da smo imeli avto, kjer smo lahko pustili prtljago in s tem nismo zgubljali časa z vožnjo do hotela in nazaj,…  In prav smo se odločili, ker smo bili zaradi tega bolj mobilni in prilagojeni vsaki želji in vremenu 😉 Sploh za hčeri je bilo boljše in ne tako naporno, ker sta lahko na poti v Paris pančkali, midva pa sva po poti pila res dobro Starbucks kavico s karamelo iz letališča. Top! P.s. zraven smo vzeli napihljiva sedeža, da je bila pot bolj varna in udobna >>Bubbleboom

Več o naših dogodivšinah >> Pariz center in drag kulinarični navdih >> Disneyland Paris >> Sealife Paris 

Tukaj pa zapis o najinem zaljubljenem Parizu iz 2010 pred otroci >> PARIZ 2010

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.