Potrebujemo:
120 g masla (stopimo)
500g keksov (zmeljemo)
po potrebi/okusu malo sladkorja
900g soft – cream cheese namaza
100g kisle smetane / grškega jogurta
3 velike žlice vanilijeve paste Kotanyi P.s. A ste vedeli, da je 1 čajna žlička burbonske vanilijeve paste, enako enemu stroku vanilije. Kupite jo lahko v kotičkih “vse za peko” v večji hipermarketih Mercator, Leclerk, Cash an carry, KZ Metlika.
100-150g sladkorja (bolje je če imate mletega – prah, lahko pa tudi rjavega) P.s. jaz ga dodam v belo polovico malo več, ker v rjavo damo nutelo, ki je že sama po sebi sladka.
2 žlice Nutelle ali kakšnega kakav/lešnikovega namaza za rjavi del
5 žlic kostanjeve paste ali 2/3 pesti kuhanih olupljenih kostanjev zmiksanih v pasto (2 žlici v beli del in 3 žlice v rjavi del)
3 velika/4 manjša jajca (lahko tudi 3 cela jajca + 1 rumenjak)
Postopek priprave je v videu >>
Več receptov za cheesecake >> CHESEECAKE sLOVEnija